In English

Spesielle behov

For å kunne tilby våre passasjerer best mulig hjelp, må vi ha informasjon om dine behov senest 48 timer før flyreisen, slik at vi kan informere flyplassen. Widerøe tilbyr personer med redusert bevegelighet eller spesielle behov tjenester i henhold til Forordning (EF) 1107/2006.

Hvis du bestiller din flyreise mindre enn 48 timer før avreise vil vi forsøke å hjelpe etter beste evne, men vi kan dessverre ikke gi noen garanti for at vi kan imøtekomme alle dine behov.

Passasjerer med redusert bevegelighet må møte opp til innsjekk i god tid før avreise. Hvis du ikke har blitt informert om annet, må du møte frem til innsjekk senest én time før avgang.

Rullestol

Rullestol og annet utstyr som er nødvendig i hverdagen kan medbringes uten ekstra kostnad. Vi må vite om den reisende har med seg manuell eller elektrisk rullestol samt størrelse/mål på denne og evt. type batteri. Dersom det også medbringes batteridrevet apparat, må vi først sjekke at denne er godkjent for flytransport, og ikke tilhører kategorien Farlig gods.

Rullestolassistanse deles inn i tre kategorier:

  • WCHR (Ramp):

    Den reisende klarer selv å gå opp/ned trapper og inn i flyet. Assistanse er nødvendig til/fra utgangen/gate.
  • WCHS (Steps):

    Den reisende klarer å gå til flysetet selv. Assistanse er nødvendig helt fram til flyet, og man må bæres opp/ned trapper.
  • WCHC (Cabin seat):

    Den reisende er helt immobil. Assistanse/bæring er nødvendig helt frem til flysetet. For å imøtekomme krav til sikkerhet for både passasjerer og ansatte når det gjelder bl.a evakuering og personskader (på passasjerer og ansatte), samt at vårt flyplasspersonell skal kunne være forberedt og bemannet har vi innført nye prosedyrer. Rullestolen kan være maks 43 cm bred, og passasjeren kan maks veie 120kg. Dersom passasjeren veier mellom 90 og 120kg må dette opplyses om ved bestilling. 

Spesialsele

Luftfartstilsynet aksepterer ikke at barn over 2 år sitter i noen form for spesialsete. Passasjerer med behov for ekstra støtte for å kunne sitte trygt fastspent i flysetet må selv skaffe til veie spesialsele. Den eneste som er godkjent fra Luftfartstilsynet er en spesiell sele fra crelling. Dette er ikke en sikkerhetssele, og må alltid benyttes sammen med flysetebeltet.

Medisinsk utstyr

Dersom den reisende skal ha med seg oksygen, må det gis detaljert informasjon om dette. Vi gjør oppmerksom på at flytende oksygen er strengt forbudt ombord i fly.

Bestilling

Dersom du bestiller på Internett, må du benytte fritekstfeltet til å informere om spesielle behov før du bekrefter din bestilling. Dersom du ikke har fått opplyst om spesielle behov ved bestilling på internett eller i andre kanaler, ber vi om at du kontakter vårt kundesenter på flyplass.