In English

Reiser med barn

Spedbarn - under 2 år

Barn under to år reiser gratis innenlands og betaler 10% av voksenbillett på utenlandsreiser. Barnet har ikke eget sete og sitter på fanget ditt under reisen. Hvis du ønsker at barnet skal ha et eget sete på flyet bestiller du barnebillett. Du må da ha med godkjent bilsete som er maks 43 cm bredt og maks 65 cm høyt. Av sikkerhetsårsaker er bærebager ikke tillatt. Én voksen kan reise med inntil to barn under to år, men du må da bestille barnebillett for det ene barnet som må sitte i medbrakt godkjent bilsete. 

Det du trenger til spedbarnet under reisen, utover barnemat og bleier, regnes som en del av din håndbagasje.

Nyfødte babyer

For hjemreise fra sykehus med fly etter fødsel kan friske barn reise på SAS og Widerøes flyvninger i Norge, tidligst 48 timer etter fødsel. Du må ha med helseklarering fra fødselslegen på utskrivende sykehus, og legen er ansvarlig for at det er tilrådelig med tidlig flytransport.

Barn- 2 t.o.m. 11 år

Barn fra 2 til og med 11 år får barnerabatt på innen- og utenlandsreiser. På Widerøes anbudsruter er aldersgrensen 2 til og med 15 år. Barn over 2 år har samme fribagasje som voksne. Barn fra 12 år kan reise med Widerøes ungdomsbilletter eller voksenbillett.

Barn som reiser alene (UM)

Widerøe og SAS tilbyr assistanse til barn i alderen 5 til og med 17 år som skal reise alene. For ditt barns sikkerhet er det et begrenset antall plasser for barn som reiser alene (UM) per avgang. Det tilkommer et gebyr per strekning, se tabell under:

 Widerøe innenriks - anbudsruter  NOK 50 
 Widerøe og SAS innenriks - øvrige ruter NOK 250 
 Widerøe og SAS utenlands NOK 350 

Om reisen går med både SAS og Widerøe legges gebyrene sammen.

Du kan bestille billett for barn som reiser alene med Widerøe og/eller SAS på wideroe.no ved å bruke ditt eget kredittkort og øvrig kontaktinformasjon. Legg inn en merknad i feltet for spesielle ønsker at dette er UM. Når vi har fått bekreftet plass for ditt barn, sender vi deg en epost med totalpris inkludert gebyr. Vi tar også kontakt dersom det ikke er ledig plass.

Merk at den som følger barnet til flyplassen må være tilstede helt til flyet har lettet for barnets sikkerhet.

Skjema for barn som reiser alene

Før reisen må skjema for barn som reiser alene fylles ut. Etter utfylling skrives det ut i 3 eksemplarer, underskrives og tas med til flyplassen. Skjemaet finnes også på flyplassen.

Assistanse til barn 12-15 år

Er du 12-15 år, regnes du som voksen, men du har mulighet til å kjøpe en billett der du "får litt ekstra hjelp". Gjelder reiser med Widerøe og SAS:
  • Bestill billetten som 1 voksen (ikke ungdom).
  • Når du kommer til betalingssiden finner du merknadsfeltet "Andre spesielle ønsker", her oppgir du din alder og at du ønsker UM-assistanse. Eksempel på tekst til merknadsfeltet: "Voksen passasjer er 12 år, ønsker UM-assistanse". Resten ordnes automatisk av oss.