In English

Bagasje

Håndbagasje

 • Alle reisende over 2 år kan ha med én håndbagasje innenfor målene 55x40x20cm cm og maks 8 kilo. 
 • Reisende kan kun ha med en viss mengde flytende væske i håndbagasjen. Detaljert informasjon finner du her: Avinor-Bagasje.
 • Elektroniske sigaretter: Det er ikke lov å bruke elektroniske sigaretter om bord. Elektroniske sigaretter skal ligge nedpakket i håndbagasjen under hele reisen. Dette gjelder også elektroniske piper og sigarer.
 • På enkelte ruter kan du levere håndbagasjen ved flytrappen (Delivery at Aircraft)

  Les mer om Delivery at Aircraft

  Delivery at Aircraft

  For å bidra til raskere ombordstigning, mindre kø i midtgangen og en mer komfortabel reise, kan du levere håndbagasje ved flytrappen når du går om bord og få den utlevert ved flytrappen ved ankomst. Vi tilbyr DAA på alle internasjonale ruter og de fleste ruter sør for Trondheim.

Innsjekket bagasje

 • Alle reisende kan ha med minst en innsjekket bagasje gratis på inn- og utenlandsreiser med Widerøe. 
 • Om du reiser med ekstra bagasje eller om din bagasje er for tung/stor, betaler du en fast pris pr. bagasje. 
 • Du kan bestille og betale for din ekstra bagasje når du sjekker inn på internett (fra 22 timer før avreise) eller ved avreise på flyplassen. 
  • Betaling for ekstra bagasje på internett og Self Service automat er for øyeblikket ikke mulig. Betaling kan du derfor gjøre ved Bag Drop. 
 • Vær oppmerksom på at flyselskap utenfor SAS gruppen har egne bagasjeregler.
 • 1 bagasje = 1 piece (pc)

Norge/Europa Antall bagasje (pc)/vekt  Størrelse (D+B+H) 
Ungdom/Economy  1 bagasje x 23 kg  maks 158 cm per bagasje
Flex/Honnør  2 bagasje x 23 kg  maks 158 cm per bagasje 
Full Flex  2 bagasje x 23 kg   maks 158 cm per bagasje
Spedbarn (0-2 år)  1 bagasje x 23 kg
+ 1 barnevogn
 maks 115 cm

EuroBonus Sølv- og Gullmedlemmer kan alltid ha med én ekstra bagasje gratis, maks 23 kg.

Ømtålige og verdifulle eiendeler (f.eks. verdipapirer, pass, bærbar pc, nettbrett, penger, medisin, smykker, kameraer, musikkinstrumenter, nøkler og lignende) bør transporteres i håndbagasjen da vi ikke erstatter slikt om uhellet skulle inntreffe. Husk at håndbagasjen maks kan måle 55x40x20 cm og ikke veie mer enn 8 kg.

Vi aksepterer "avalanche resque bag" både som håndbagasje og innsjekket bagasje, en (1) per person, som inneholder en sylinder med komprimert gass i Div. 2.2. Kan også være utstyrt med en pyroteknisk utløsermekanisme som inneholder mindre enn 200 mg netto Div. 1.4S. Sekken må pakkes på en slik måte at den ikke ved et uhell kan aktiveres. "Airbagene" i ryggsekkene må være utstyrt med overtrykksventiler. Vi vil derimot ikke akseptere disse som frakt, da de under fraktbestemmelser går under såkalt "farlig gods". PS! Ved billettbestilling, legg inn en merknad i feltet for spesielle ønsker at du medbringer "avalanche resque bag" som enten håndbagasje eller innsjekket bagasje.

Priser ekstra bagasje for Ungdom, Economy, Flex og Honnør.

Priser ekstra bagasje for Ungdom, Economy, Flex og Honnør

 • Bagasjens mål måles i dybde + bredde + høyde.
 • Maks antall kilo per kolli er 32 kg. Veier bagasjen mer enn 32 kg må du pakke den om eller sende den som flyfrakt. 
 • Du kan sjekke inn maks 4 kolli ekstra. Vil du ta med deg ytterligere bagasje har du mulighet til å sende den som flyfrakt.

  Innenlands Europa  Øvrige Verden 
En ekstra bagasje  Maks 23 kg og maks 158 cm.
Maks 4 ekstra bagasje tillatt. 
 NOK 340  NOK 550  NOK 850
Større bagasje  Maks 23 kg, mellom 159-277 cm  NOK 680  NOK 1100  NOK 1700
Overvekt  24 - 32 kg, maks 158 cm  NOK 680  NOK 1100  NOK 1700
 24 - 32 kg, mellom 159 - 277 cm  NOK 1020  NOK 1650  NOK 2550

Priser ekstra bagasje Full Flex

Priser ekstra bagasje Full Flex

 • Bagasjens mål måles i dybde + bredde + høyde. 
 • Maks antall kilo per kolli er 32 kg. Veier bagasjen mer enn 32 kg må du pakke den om eller sende den som flyfrakt. 
 • Du kan sjekke inn maks 4 kolli ekstra. Vil du ta med deg ytterligere bagasje har du mulighet til å sende den som flyfrakt.
    Innenlands  Europa  Øvrige verden 
En ekstra bagasje   Maks 23 kg og maks 158 cm   NOK 340
 NOK 550  NOK 850
Større bagasje  Maks 23 kg, mellom 159-277 cm  NOK 1020
 NOK 1100  NOK 1700

 Overvekt

 24 - 32 kg, maks 158 cm  NOK 680      NOK 1100   NOK 1700 
 24 - 32 kg, mellom 159 - 277 cm  NOK 1020   NOK 1650
 NOK 2550 

Barnevogn og bilsete

Barnevogn og bilsete

Barn (under to år) kan alltid ha med en barnevogn som innsjekket bagasje gratis, for barn over to år regnes barnevogn som én bagasje. Vogner skal sjekkes inn sammen med annen bagasje, men må som oftest leveres på bånd for spesialbagasje. Barnevognen må være sammenleggbar og annen bagasje skal ikke legges sammen med vognen. Du trenger ikke å registrere barnevognen i bestillingen din.

Vi anbefaler at du pakker barnevognen så den er beskyttet mot skader og tilgrising fra annen bagasje. Spesielle plastposer selges på flyplasser i hele landet. Det finnes også andre produkter på markedet, blant annet PramPack og Airshells. Widerøe anbefaler og godkjenner begge disse produktene. 
PramPack kan kjøpes på flere flyplasser i Norge, samt i de fleste forretninger for barneutstyr. For mer informasjon, se www.prampack.no
Airshells kan leies på flere større flyplasser. For mer informasjon og bestilling, se www.airshells.com.

Bilsete til baby

Bilsetet regnes som én bagasje og kan sjekkes inn. Hvis du ønsker å ta bilsetet ombord i flyet, bestiller du barnebillett til barnet ditt. Les mer om dette under reiser med barn.

Bagasjekalkulator

Bagasjekalkulatoren er et hjelpemiddel for å beregne pris for ekstrabagasje og spesialbagasje. Den er kun veiledende og det tas forbehold om prisendringer og eventuelle feil.

Spesialbagasje

Du kan ha med deg ulike typer bagasje når du reiser med oss. Dersom antall bagasje og/eller vekt (inkludert eventuell spesialbagasje) overskrider det din billettklasse tillater betaler du ekstra for dette. 

Widerøe har flytyper med begrenset lastekapasitet og dermed vil all spesialbagasje over 23 kg og 1.40 cm kun være på standby basis (gjelder ikke ski). Det betyr at de ikke blir akseptert på samme fly som deg, men kommer med første fly med ledig plass.

Musikkinstrumenter

Musikkinstrumenter

 • Musikkinstrumenter som overstiger maksimal håndbagasjestørrelse (55cmx40cmx20cm) må sendes som innsjekket bagasje og være pakket i hardt materiale ("hard case") for transport. 
 • Instrumenter som er over standard størrelse for innsjekket bagasje må det betales overvekt for, se pristabeller og tillatt bagasje for din billettklasse over.
 • Det er også mulig å ta med instrument i kabinen forutsatt at det betales for setet og at instrumentet ikke overstiger 75 kg. Setebeltet må kunne festes rundt og at kan ikke stikke over seteryggen. For eksempel cello og gitar.

Fiskestenger

Fiskestenger

 • Alle fiskestenger skal transporteres som innsjekket bagasje i lasterom. Fiskestengene må være godt pakket og i den forbindelse anbefales det hardplast etui (stangtube). 
 • Tillatt fiskeutstyr er en eske med fiskekroker, fiskeveske og det antall fiskestenger som det er plass til i etuiet (stangtuben). Pris er den samme som ett ekstra kolli. Se pristabell lenger ned på siden. 
 • Myke og upolstrede etuier aksepteres ikke, siden de ikke tåler støt eller risting.

Sportsutstyr

Sportsutstyr

Sportsutstyr som går utenfor standard størrelse for vanlig bagasje (23/32 kg og 158 cm) må betales overvekt for, i henhold til din billettklasse. Se over.

Sykkel

Sykkel

Sykkel kan tas med på Widerøes flighter, men er alltid på standby på grunn av størrelsen. Som oftest kommer sykkelen med på samme avgang, og om det ikke skulle være plass, sendes den med neste avgang hvor det er plass. Noen forhåndsregler du må ta når du skal ha med sykkel:

 • Pedalene tas av eller svinges langs rammen 
 • Deler som kan tilgrise eller skade annen bagasje eller frakt må tildekkes
 • Rattet må svinges langs rammen
 • Det kan være lurt å slippe ut luften i dekkene for å redusere risikoen for at de kan bli ødelagt på grunn av ulikt trykk, når flyet står på bakken og når det er i luften. 

Skiutstyr

Ski og snowboard-utstyr

Hver skipose kan inneholde mer enn ett par ski, staver eller et snowboard, men vekten på skiposen må ikke overstige 12 kg om du har med annen innsjekket bagasje. Dersom du ikke har med annen innsjekket bagasje, og den totale vekten for skiutstyret ikke overstiger 23 kg, kan du ha dette med uten ekstra kostnad. Har du med mer, betaler du for ekstra bagasje. Du kan også ta med deg et par ski- eller snowboardstøvler i en separat bag, samt en hjelm. Maks vekt for skipose+støvler og hjelm er 23 kg. Vi tilbyr spesielle plastposer ment for å beskytte skiene mot smuss og fukt. Disse kan kjøpes på flyplassen for 50 kroner (gratis for SAS Plus/SAS Business). Det er ikke mulig å sjekke inn såkalte "multi ski bags".

Det er ikke behov å varsle Widerøe om ski på forhånd, da dette håndteres og betales ved innsjekk. 

Golfutstyr

Golfutstyr 

En golfbag inkluderer golfkøller (14 klubber), golfballer (12 golfballer) og et par golfsko.

Jakt- og sportsvåpen

Jakt- og sportsvåpen

Jakt- og sportsvåpen kan tas med som innsjekket bagasje. Forhåndsregler når du skal reise med jakt- og sportsvåpen:

 • Våpenet skal alltid forevises uoppfordret ved innsjekk. 
 • Sluttstykket (forskjeftet for hagler)/avfyringsmekanismen må pakkes og sendes separat fra resten av våpenet.
 • Våpnet skal ikke være ladd. 
 • Ammunisjon er å betrakte som farlig gods og skal ligge i originalemballasjen, eller i tilsvarende emballasje der patronene er beskyttet mot friksjon, harde støt eller kan løsne. Maks 5 kilo per pakke og per person er akseptert. Løse patroner er ikke tillat.   

Pristabell spesialbagasje

 • Hvis tillatte antall kolli overskrides, betales et fast gebyr for sykkel, ski- og golfutstyr (maks 23 kg) uansett størrelse. 
 • Jakt- og sportsvåpen regnes som spesialbagasje og det betales gebyr i henhold til tabellen under.
 • Overstiger spesialbagasjen 23 kilo skal det betales vanlig overvekt opp til 32 kg - se tabellene "Priser ekstra bagasje ... " (avhengig av hvilken billetttype du har).
 • Spesialbagasje som ikke kan deles opp (for eksempel sykkel, dykkerutstyr eller et stort instrument) kan veie opp til 45 kg. Se pris på spesialbagasje fra 33 kg til 45 kg i tabellen under.   
Bagasje  Vekt og mål Innenlands  Europa  Verden 
 Sykkel  maks 23 kg  NOK 340 NOK 550  NOK 850 
 Ski  maks 23 kg  NOK 340 NOK 550  NOK 850
 Golfutstyr  maks 23 kg  NOK 340 NOK 550 NOK 850   
 Fiskestenger  maks 23 kg  NOK 340 NOK 550 NOK 850   
 Jakt- og sportsvåpen  maks 23 kg   NOK 210  NOK 550  NOK 850 
 Spesial (inkl våpen)  33-45 kg, maks 158 cm  NOK 1020 NOK 1650
NOK 2550 
 Spesial (inkl våpen)  33-45 kg, 159-277 cm  NOK 1360 NOK 2200  NOK 3400 
Gebyrer i tabellen over gjelder per vei (dvs. for tur/retur-reiser blir beløpet x2).