In English

Bagasje

Håndbagasje - én håndbagasje på maks 8 kilo

 • Alle reisende over 2 år kan ha med én håndbagasje innenfor målene 55x40x20cm cm og maks 8 kilo. I tillegg til én håndbagasje kan du ta med én liten håndveske eller en liten laptopveske.
 • Dersom en gjenstand har farlige egenskaper (brannfarlig, giftig, etsende, etc) skal den ikke medbringes i håndbagasje. Dette gjelder også en del forbudte gjenstander som kan brukes som våpen. Regelverket begrenser også mengden flytende væske reisende kan ta med om bord som håndbagasje.
  Informasjon om dette kan du finne her under Liste over forbudte artikler, i tillegg kan du finne ytterligere informasjon om forbudte gjenstander om bord i fly her Avinor - Bagasje.
 • Litium-batterier kan generere en stor mengde varme hvis de kortslutter, eller kan ta fyr hvis de blir skadet, feil utformet eller feil montert. Derfor er det begrensninger ved løse litium batterier og power banks som brukes i enheter som bærbare datamaskiner, mobiltelefoner og DVD-spillere, og for medisinsk utstyr. Dette kan kun medbringes som håndbagasje. Hvert batteri må pakkes separat i original emballasjen, eller dekke batterikontaktpunkter med ikke-ledende tape for å isolere dem, samt pakke hvert batteri i en egen plastpose. Egne regler gjelder for power banks (trådløs lader til mobile enheter).
 • Les om regler for Litium-batterier

  Løse Litium-batterier og utstyr som inneholder Litium-batterier

  Løse Litium-batterier kan ikke sendes alene som innsjekket bagasje, og følgende regler gjelder for å ta med seg utstyr som inneholder Litium-batterier:

  - Under 100 Wh (2g Litium) - Kan tas med som håndbagasje samt innsjekket bagasje så lenge det står montert i utstyret. Løse batterier, powerbank etc må medbringes i håndbagasje
  - 100-160 Wh (2-8g Litium) - Kan tas med løst (maks 2 per person) som håndbagasje samt innsjekket bagasje så lenge det er i utstyret
  - Over 160 Wh (8g eller mer Litium) - Totalt forbudt både som innsjekket- og håndbagasje.

  Se oversikt her: Litiumbatterier på Widerøes flyvninger.
  Generell info: IATA Dangerous Goods Regulations.
 • På enkelte ruter kan du levere håndbagasjen ved flytrappen (Delivery at Aircraft)

  Les mer om Delivery at Aircraft

  Delivery at Aircraft

  For å bidra til raskere ombordstigning, mindre kø i midtgangen og en mer komfortabel reise, kan du levere håndbagasje ved flytrappen når du går om bord og få den utlevert ved flytrappen ved ankomst. Vi tilbyr DAA på alle internasjonale ruter og de fleste ruter sør for Trondheim.
 • Verdifulle eiendeler (f.eks. verdipapir, pass, bærbar pc, nettbrett, penger, medisin, smykker, kamera, musikkinstrument, nøkler og lignende) bør transporteres i håndbagasjen da vi ikke erstatter slikt om uhellet skulle inntreffe.
 • Elektroniske sigaretter: Det er ikke lov å bruke elektroniske sigaretter om bord. Elektroniske sigaretter skal ligge nedpakket i håndbagasjen under hele reisen. Dette gjelder også elektroniske piper og sigarer.

Innsjekket bagasje - minst én bagasje gratis (fribagasje)

 • Du kan alltid ha med minst én bagasje gratis (fribagasje) på alle reiser med Widerøe. Bagasjen må ikke overskride 23 kg og 158 cm (lengde+bredde+høyde).
 • Om fribagasjen er for tung (mer enn 23 kg) eller for stor (mer enn 158 cm), betaler man kun gebyret for overvekt og/eller for større bagasje.
 • Dersom du kun reiser med sykkel, golfutstyr, skiutstyr, musikkinstrument eller fiskestang i tillegg til håndbagasje - kan du ta med dette uten ekstra gebyr.
 • Vær oppmerksom på at andre flyselskap har egne bagasjeregler.
 • Dersom en gjenstand har farlige egenskaper (brannfarlig, giftig, etsende, etc) eller er forbudt i henhold til security-regelverket, skal den ikke medbringes i innsjekket bagasje.
  Informasjon om dette kan du finne under Liste over forbudte gjenstander, i tillegg kan du finne ytterligere informasjon om forbudte gjenstander om bord i fly her: Avinor - Bagasje
 • Litiumbatterier kan generere en stor mengde varme hvis de kortslutter, eller kan ta fyr hvis de blir skadet, feil utformet eller feil montert. Derfor er det begrensninger ved løse litium batterier og powerbanks som brukes i enheter som bærbare datamaskiner, mobiltelefoner og DVD-spillere, og for medisinsk utstyr. Dette kan kun medbringes som håndbagasje. Hvert batteri må pakkes separat i original emballasjen, eller dekke batterikontaktpunkter med ikke-ledende tape for å isolere dem, samt pakke hvert batteri i en egen plastpose. Egne regler gjelder for powerbanks.
 • Les om regler for Litium-batterier

  Løse Litium-batterier og utstyr som inneholder Litium-batterier

  Løse Litium-batterier kan ikke sendes alene som innsjekket bagasje, og følgende regler gjelder for å ta med seg utstyr som inneholder Litium-batterier:

  - Under 100 Wh (2g Litium) - Kan tas med som håndbagasje samt innsjekket bagasje så lenge det står montert i utstyret. Løse batterier, powerbank etc må medbringes i håndbagasje
  - 100-160 Wh (2-8g Litium) - Kan tas med løst (maks 2 per person) som håndbagasje samt innsjekket bagasje så lenge det er i utstyret
  - Over 160 Wh (8g eller mer Litium) - Totalt forbudt både som innsjekket- og håndbagasje.

  Se oversikt her: Litiumbatterier på Widerøes flyvninger.
  Generell info: IATA Dangerous Goods Regulations.

Norge/Europa Antall bagasje (pc)/vekt  Størrelse (D+B+H) 
Ungdom/Economy  1 bagasje x 23 kg  maks 158 cm pr bagasje
Flex/Honnør/Full Flex  2 bagasje x 23 kg  maks 158 cm pr bagasje 
Spedbarn (0-2 år)  1 bagasje x 23 kg
+ 1 barnevogn
 maks 115 cm

EuroBonus Sølv-medlemmer kan ha med én ekstra bagasje á 23 kg gratis, og Gull- og Diamantmedlemmer to.

Priser overvekt/ekstra bagasje - kjøp ved bestilling av reisen og spar NOK 150

 • Om du reiser med ekstra bagasje kan du spare NOK 150 ved å bestille dette samtidig med at du bestiller din flybillett, i forhold til å kjøpe ved innsjekk.
  Forhåndspris (ved bestilling)
På flyplass
Bagasje
Økonomi Flex
Økonomi   Flex
Bagasje nr. 1
Maks 23 kg og 158 cm *
 Inkludert
 Inkludert
 Inkludert  Inkludert
Bagasje nr. 2
Maks 23 kg og 158 cm *
 NOK 275
 Inkludert
 NOK 425
 Inkludert
Øvrig ekstra bagasje, per stykk
Maks 23 kg og 158 cm *
 NOK 275  NOK 275
 NOK 425
 NOK 425
Tillegg overvekt (23,1 kg - 32 kg) per bagasje
 NOK 175
 NOK 175
 NOK 275  NOK 275
*) høyde + bredde + dybde i cm


Bagasjekalkulator - beregn pris for ekstrabagasje

Bagasjekalkulatoren er et hjelpemiddel for å beregne pris for ekstrabagasje og spesialbagasje. Den er kun veiledende og det tas forbehold om prisendringer og eventuelle feil.

Spesialbagasje

Du kan ha med deg ulike typer bagasje når du reiser med oss. Dersom antall bagasje og/eller vekt (inkludert eventuell spesialbagasje) overskrider det din billettklasse tillater, betaler du ekstra for dette. 

Widerøe har flytyper med begrenset lastekapasitet og dermed kan spesialbagasje over 23 kg og 1.58 cm kun være på standby basis. Det betyr at bagasjen ikke kommer med på samme fly som deg, men kommer med første fly med ledig plass.

Barnevogn

Barn (under to år) kan alltid ha med en barnevogn som innsjekket bagasje gratis, for barn over to år regnes barnevogn som én bagasje. Vogner skal sjekkes inn sammen med annen bagasje, men må som oftest leveres på bånd for spesialbagasje. Barnevognen må være sammenleggbar og annen bagasje skal ikke legges sammen med vognen. Barnevognen kan ikke veie mer enn 23 kilo. Du trenger ikke å registrere barnevognen i bestillingen din.

Vi anbefaler at du pakker barnevognen så den er beskyttet mot skader og tilgrising fra annen bagasje. Spesielle plastposer selges på flyplasser i hele landet. Det finnes også andre produkter på markedet, blant annet PramPack og Airshells. Widerøe anbefaler og godkjenner begge disse produktene. 

Bilsete

Bilsetet regnes som én bagasje og kan sjekkes inn. Hvis du ønsker å ta bilsetet ombord i flyet til en baby, bestiller du barnebillett til spedbarnet ditt. Les mer om dette under reiser med barn.

Avalanche rescue bag

 • Du kan ha med èn "avalanche rescue bag" med en sylinder komprimert gass som håndbagasje eller innsjekket bagasje.
 • Sekken må pakkes på en slik måte at den ikke kan aktiveres ved et uhell. "Airbagene" i ryggsekkene må være utstyrt med overtrykksventiler.
 • Vi vil derimot ikke akseptere disse som frakt, da de under fraktbestemmelser går under såkalt "farlig gods". 
 • Ved billettbestilling, legg inn en merknad i feltet for spesielle ønsker at du medbringer "avalanche rescue bag" som håndbagasje eller innsjekket bagasje.

Musikkinstrumenter

 • Musikkinstrumenter som overstiger maksimal håndbagasjestørrelse (55cmx40cmx20cm) må sendes som innsjekket bagasje og være pakket i hardt materiale ("hard case") for transport. 
 • Instrumenter som er over standard størrelse for innsjekket bagasje må det betales overvekt for, se pristabeller og tillatt bagasje for din billettklasse over.
 • Det er også mulig å ta med instrument i kabinen forutsatt at det betales for setet og at instrumentet ikke overstiger 75 kg. Setebeltet må kunne festes rundt og at kan ikke stikke over seteryggen.

Fiskestenger

 • Alle fiskestenger skal transporteres som innsjekket bagasje i lasterom. Fiskestengene må være godt pakket og i den forbindelse anbefales det hardplast etui (stangtube). 
 • Tillatt fiskeutstyr er en eske med fiskekroker, fiskeveske og det antall fiskestenger som det er plass til i etuiet (stangtuben). Pris er den samme som ett ekstra kolli. Se pristabell lenger ned på siden. 
 • Myke og upolstrede etuier aksepteres ikke, siden de ikke tåler støt eller risting.

Sportsutstyr

Sportsutstyr som går utenfor standard størrelse for vanlig bagasje (23/32 kg og 158 cm) må betales overvekt for, i henhold til din billettklasse. Se tabell over.

Sykkel

Sykkel kan tas med på Widerøes flighter, men må pakkes inn beskyttende overtrekk eller hardkasse som er beregnet på sykkel. Har man ikke noe kasse til sykkelen må noen forhåndsregler ivaretas når du skal ha med sykkel:

 • Pedalene tas av eller svinges langs rammen 
 • Deler som kan tilgrise eller skade annen bagasje eller frakt må tildekkes
 • Rattet må svinges langs rammen
 • Det kan være lurt å slippe ut luften i dekkene for å redusere risikoen for at de kan bli ødelagt på grunn av ulikt trykk, når flyet står på bakken og når det er i luften.
NB! Hvis sykkelen ikke er pakket inn i henhold til regelverket blir den kun sendt på standby basis - det vil si at den blir sendt på en senere flight med stor nok lastekapasitet.

Elektriske sykler og Segways
Det er ikke mulig å sende elektriske sykler og Segways med Widerøe, dette grunnet restriksjoner tilknyttet batteritypen som er på slike sykler

Skiutstyr

Du kan ha med ett eller to kolli av skiutstyr og de må ikke overskride 23kg til sammen.

Et sett med skiutstyr kan inneholde følgende:

 • Skipose med ski, skistaver eller snowboard
 • Skisko/støvler eller snowboardstøvler og hjelm
Vi tilbyr spesielle plastposer ment for å beskytte skiene mot smuss og fukt. Disse kan kjøpes på flyplassen for kr 50 (gratis for reisende med Widerøe Flex eller Full Flex).

Golfutstyr

Golfutstyr 

En golf bag inkluderer golfkøller (14 klubber), golfballer (12 golfballer) og et par golfsko

Jakt- og sportsvåpen

Jakt- og sportsvåpen

Jakt- og sportsvåpen kan tas med som innsjekket bagasje. Forhåndsregler når du skal reise med jakt- og sportsvåpen:

 • Våpenet skal alltid forevises uoppfordret ved innsjekk. 
 • Sluttstykket (forskjeftet for hagler)/avfyringsmekanismen må pakkes og sendes separat fra resten av våpenet.
 • Våpnet skal ikke være ladd. 
 • Ammunisjon er å betrakte som farlig gods og skal ligge i originalemballasjen, eller i tilsvarende emballasje der patronene er beskyttet mot friksjon, harde støt eller kan løsne. Maks 5 kilo per pakke og per person er akseptert. Løse patroner er ikke tillat.

Bunad

Bunad

Skal du reise med bunad og er usikker om du skal ha den med som håndbagasje, innsjekket bagasje eller eventuelt ha den på deg? Les mer om dette her

Pristabell spesialbagasje

 • Prisene i tabellen gjelder per vei (dvs for tur/retur blir beløpet x2).
 • Hvis tillatte antall kolli overskrides, betales et fast gebyr. 
 • Vær oppmerksom på at andre flyselskap har egne bagasjeregler og priser.
  Forhåndspris (ved bestilling)
På flyplass
  Økonomi  Flex
 Økonomi
  Flex
 Spesialbagasje maks 23 kg
 NOK 275
 NOK 275
 NOK 425
 NOK 425
 Spesialbagasje 23,1 kg - 32 kg
 NOK 450
 NOK 450  NOK 650
 NOK 650
 Spesialbagasje 32,1 kg - 45 kg
 N/A  N/A  NOK 1200
 NOK 1200

Reiser som starter med andre flyselskap

For reiser som starter med SAS eller andre flyselskap, så gjelder andre bagasjeregler som finnes på deres nettsider. Bagasjeregler for reiser som starter med SAS finner du her.