In English

Bagasje

Håndbagasje - én håndbagasje på maks 8 kilo

 • Alle reisende over 2 år kan ha med én håndbagasje innenfor målene 55x40x20cm cm og maks 8 kilo. 
 • Dersom en gjenstand har farlige egenskaper (brannfarlig, giftig, etsende, etc) skal den ikke medbringes i håndbagasje. Dette gjelder også en del forbudte gjenstander som kan brukes som våpen. Regelverket begrenser også mengden flytende væske reisende kan ta med ombord som håndbagasje.
  Informasjon om dette kan du finne her: Avinor - Bagasje.
 • På enkelte ruter kan du levere håndbagasjen ved flytrappen (Delivery at Aircraft)

  Les mer om Delivery at Aircraft

  Delivery at Aircraft

  For å bidra til raskere ombordstigning, mindre kø i midtgangen og en mer komfortabel reise, kan du levere håndbagasje ved flytrappen når du går om bord og få den utlevert ved flytrappen ved ankomst. Vi tilbyr DAA på alle internasjonale ruter og de fleste ruter sør for Trondheim.
 • Verdifulle eiendeler (f.eks. verdipapir, pass, bærbar pc, nettbrett, penger, medisin, smykker, kamera, musikkinstrument, nøkler og lignende) bør transporteres i håndbagasjen da vi ikke erstatter slikt om uhellet skulle inntreffe.
 • Elektroniske sigaretter: Det er ikke lov å bruke elektroniske sigaretter om bord. Elektroniske sigaretter skal ligge nedpakket i håndbagasjen under hele reisen. Dette gjelder også elektroniske piper og sigarer.

Innsjekket bagasje - minst én bagasje gratis

 • Du kan alltid ha med minst èn bagasje gratis på alle reiser med Widerøe. 
 • Dersom du kun reiser med golfutstyr, skiutstyr, musikkinstrument eller fiskestang i tillegg til håndbagasje - kan du ta med dette uten ekstra gebyr.
 • Vær oppmerksom på at andre flyselskap har egne bagasjeregler.
 • Dersom en gjenstand har farlige egenskaper (brannfarlig, giftig, etsende, etc) eller er forbudt i henhold til security-regelverket, skal den ikke medbringes i innsjekket bagasje. Informasjon om dette kan du finne her: Avinor - Bagasje

Norge/Europa Antall bagasje (pc)/vekt  Størrelse (D+B+H) 
Ungdom/Economy  1 bagasje x 23 kg  maks 158 cm per bagasje
Flex/Honnør/Full Flex  2 bagasje x 23 kg  maks 158 cm per bagasje 
Spedbarn (0-2 år)  1 bagasje x 23 kg
+ 1 barnevogn
 maks 115 cm

EuroBonus Sølv-medlemmer kan ha med én ekstra bagasje á 23 kg gratis, og Gull- og Diamantmedlemmer to (gjelder også Star Alliance Gold).

Ekstra bagasje - kjøp når du bestiller reisen, eller kjøp ved innsjekk på flyplassen

 • Om du reiser med ekstra bagasje eller om din bagasje er for tung/stor, betaler du en fast pris pr. bagasje.
 • Du kan ta med inntil 4 ekstra bagasje/kolli. Dersom du har flere kolli, kan de evt sendes som flyfrakt. 
Ekstrabagasje kan du enten bestille og betale når du bestiller reisen på wideroe.no, eller du kan ordne det direkte ved innsjekk på flyplassen. Fordelen med å gjøre det på forhånd når du bestiller reisen, er at du slipper å bruke tid på bestilling/betaling på flyplassen.

 Priser ekstra bagasje  Vekt og størrelse (D+B+H)  NOK 
En ekstra bagasje  Maks 23 kg og maks 158 cm.
Maks 4 ekstra bagasje tillatt. 
 250
Større bagasje  Maks 23 kg, mellom 159-277 cm  500
 24 - 28 kg, mellom 159 - 277 cm  650
 29 - 32 kg, mellom 159 - 277 cm  850
Overvekt  24 - 28 kg, maks 158 cm  150
 29 - 32 kg, maks 158 cm  350

Bagasjekalkulator - beregn pris for ekstrabagasje

Bagasjekalkulatoren er et hjelpemiddel for å beregne pris for ekstrabagasje og spesialbagasje. Den er kun veiledende og det tas forbehold om prisendringer og eventuelle feil.

Spesialbagasje

Du kan ha med deg ulike typer bagasje når du reiser med oss. Dersom antall bagasje og/eller vekt (inkludert eventuell spesialbagasje) overskrider det din billettklasse tillater betaler du ekstra for dette. 

Widerøe har flytyper med begrenset lastekapasitet og dermed vil all spesialbagasje over 23 kg og 1.40 cm kun være på standby basis (gjelder ikke ski). Det betyr at de ikke blir akseptert på samme fly som deg, men kommer med første fly med ledig plass.

Barnevogn

Barn (under to år) kan alltid ha med en barnevogn som innsjekket bagasje gratis, for barn over to år regnes barnevogn som én bagasje. Vogner skal sjekkes inn sammen med annen bagasje, men må som oftest leveres på bånd for spesialbagasje. Barnevognen må være sammenleggbar og annen bagasje skal ikke legges sammen med vognen. Du trenger ikke å registrere barnevognen i bestillingen din.

Vi anbefaler at du pakker barnevognen så den er beskyttet mot skader og tilgrising fra annen bagasje. Spesielle plastposer selges på flyplasser i hele landet. Det finnes også andre produkter på markedet, blant annet PramPack og Airshells. Widerøe anbefaler og godkjenner begge disse produktene. 
PramPack kan kjøpes på flere flyplasser i Norge, samt i de fleste forretninger for barneutstyr. For mer informasjon, se www.prampack.no
Airshells kan leies på flere større flyplasser. For mer informasjon og bestilling, se www.airshells.com.

Bilsete

Bilsetet regnes som én bagasje og kan sjekkes inn. Hvis du ønsker å ta bilsetet ombord i flyet til en baby, bestiller du barnebillett til spedbarnet ditt. Les mer om dette under reiser med barn.

Avalanche rescue bag

 • Du kan ha med èn "avalanche rescue bag" med en sylinder komprimert gass som håndbagasje eller innsjekket bagasje.
 • Sekken må pakkes på en slik måte at den ikke kan aktiveres ved et uhell. "Airbagene" i ryggsekkene må være utstyrt med overtrykksventiler.
 • Vi vil derimot ikke akseptere disse som frakt, da de under fraktbestemmelser går under såkalt "farlig gods". 
 • Ved billettbestilling, legg inn en merknad i feltet for spesielle ønsker at du medbringer "avalanche rescue bag" som håndbagasje eller innsjekket bagasje.

 

Musikkinstrumenter

 • Musikkinstrumenter som overstiger maksimal håndbagasjestørrelse (55cmx40cmx20cm) må sendes som innsjekket bagasje og være pakket i hardt materiale ("hard case") for transport. 
 • Instrumenter som er over standard størrelse for innsjekket bagasje må det betales overvekt for, se pristabeller og tillatt bagasje for din billettklasse over.
 • Det er også mulig å ta med instrument i kabinen forutsatt at det betales for setet og at instrumentet ikke overstiger 75 kg. Setebeltet må kunne festes rundt og at kan ikke stikke over seteryggen.

Fiskestenger

 • Alle fiskestenger skal transporteres som innsjekket bagasje i lasterom. Fiskestengene må være godt pakket og i den forbindelse anbefales det hardplast etui (stangtube). 
 • Tillatt fiskeutstyr er en eske med fiskekroker, fiskeveske og det antall fiskestenger som det er plass til i etuiet (stangtuben). Pris er den samme som ett ekstra kolli. Se pristabell lenger ned på siden. 
 • Myke og upolstrede etuier aksepteres ikke, siden de ikke tåler støt eller risting.

Sportsutstyr

Sportsutstyr som går utenfor standard størrelse for vanlig bagasje (23/32 kg og 158 cm) må betales overvekt for, i henhold til din billettklasse. Se over.

Sykkel

Sykkel kan tas med på Widerøes flighter, men er alltid på standby på grunn av størrelsen. Som oftest kommer sykkelen med på samme avgang, og om det ikke skulle være plass, sendes den med neste avgang hvor det er plass. Noen forhåndsregler du må ta når du skal ha med sykkel:

 • Pedalene tas av eller svinges langs rammen 
 • Deler som kan tilgrise eller skade annen bagasje eller frakt må tildekkes
 • Rattet må svinges langs rammen
 • Det kan være lurt å slippe ut luften i dekkene for å redusere risikoen for at de kan bli ødelagt på grunn av ulikt trykk, når flyet står på bakken og når det er i luften. 

Skiutstyr

Hver skipose kan inneholde mer enn ett par ski, staver eller et snowboard, men vekten på skiposen må ikke overstige 12 kg om du har med annen innsjekket bagasje. Dersom du ikke har med annen innsjekket bagasje, og den totale vekten for skiutstyret ikke overstiger 23 kg, kan du ha dette med uten ekstra kostnad. Har du med mer, betaler du for ekstra bagasje. Du kan også ta med deg et par ski- eller snowboardstøvler i en separat bag, samt en hjelm. Maks vekt for skipose+støvler og hjelm er 23 kg. Vi tilbyr spesielle plastposer ment for å beskytte skiene mot smuss og fukt. Disse kan kjøpes på flyplassen for 50 kroner (gratis for SAS Plus/SAS Business). Det er ikke mulig å sjekke inn såkalte "multi ski bags".

Det er ikke behov å varsle Widerøe om ski på forhånd, da dette håndteres og betales ved innsjekk.

Golfutstyr

Golfutstyr 

En golfbag inkluderer golfkøller (14 klubber), golfballer (12 golfballer) og et par golfsko.

Jakt- og sportsvåpen

Jakt- og sportsvåpen

Jakt- og sportsvåpen kan tas med som innsjekket bagasje. Forhåndsregler når du skal reise med jakt- og sportsvåpen:

 • Våpenet skal alltid forevises uoppfordret ved innsjekk. 
 • Sluttstykket (forskjeftet for hagler)/avfyringsmekanismen må pakkes og sendes separat fra resten av våpenet.
 • Våpnet skal ikke være ladd. 
 • Ammunisjon er å betrakte som farlig gods og skal ligge i originalemballasjen, eller i tilsvarende emballasje der patronene er beskyttet mot friksjon, harde støt eller kan løsne. Maks 5 kilo per pakke og per person er akseptert. Løse patroner er ikke tillat.   

Pristabell spesialbagasje

 • Prisene i tabellen gjelder per vei (dvs for tur/retur blir beløpet x2).
 • Hvis tillatte antall kolli overskrides, betales et fast gebyr for sykkel, ski- og golfutstyr, samt jakt- og sportsvåpen (maks 23 kg) uansett størrelse. 
 • Vær oppmerksom på at andre flyselskap har egne bagasjeregler og priser.
Bagasje  Vekt og mål NOK
 Sykkel, ski, golf eller fiskestang   maks 23 kg   300
 Jakt- og sportsvåpen  maks 23 kg   250
 Spesial (inkl våpen)
 24-32 kg, maks 158 cm  900 
 24-32 kg, 159-277 cm  1000
 33-45 kg, maks 158 cm  1000
 33-45 kg, 159-277 cm  1200

Reiser som starter med andre flyselskap

For reiser som starter med SAS eller andre flyselskap, så gjelder andre bagasjeregler som finnes på deres nettsider. Bagasjeregler for reiser som starter med SAS finner du her.