In English

Musikk & kultur

Er du musikk- og kulturinteressert gir vårt langstrakte land mye å velge i. Om sommeren bugner det av festivaler, konserter og kulturarrangement fra nord til sør.
Under finner du et utvalg festivaler og arrangement, sortert etter landsdel. Enten du ser etter det beste festivalprogrammet, de vakreste omgivelsene eller den beste stemningen, vil du garantert finne noe du liker.

Nord-Norge

Midnattssol og festivalopplevelser går hånd i hånd og skaper en helt magisk stemning i den nordlige delen av landet vårt i sommermånedene. Widerøe flyr deg til flere destinasjoner i Nordland, Troms og Finnmark.

Trænafestivalen


Trænafestivalenarrangeres i begynnelsen av juli hvert år. Norske og internasjonale artister spiller i idylliske omgivelser på øya med samme navn. Fly til Mo i Rana eller Sandnessjøen, før buss og båt tar deg helt fram. Bo på teltcampen, ei rorbu, eller sov i din egen båt.

Bukta

Litt lenger nord arrangeres Bukta i midten av juli. Denne festivalen byr på rock, midt i Tromsø by. De har et eget rusfritt gratisarrangement på dagtid lørdag, i tillegg til konserter for de med festivalbånd.

Midnattsrocken

Siden starten av 80-tallet har Midnattsrocken blitt arrangert i Lakselv. Festivalen midnattssola kan skryte av tidligere artister som Deep Purple, Kent og Thin Lizzy, i tillegg til et bredt utvalg norske artister.

Rootsfestivalen

Midt i Brønnøysund sentrum settes det hvert år opp scene og telt i anledning Rootsfestivalen. I tillegg til konserter på kveldstid, arrangeres Ungdommens Roots, med innslag av unge musikktalenter, noe som gjør dette til en festival for hele familien.

Midt-Norge

Kultur- og lokalhistorie står like sterkt som musikk hos festivalene i Trøndelag om sommeren.

Olavsfestdagene


Fest og folkeliv fyller Trondheim i overgangen mellom juli og august, med konserter, foredrag, gudstjenester og mye mer. Både kultur og lokalhistorie står sentralt under Olavsfestdagene, som arrangeres samtidig som Trøndersk matfestival og Bryggerifestivalen.

Olsokdagene

Kan du ikke få nok kulturhistorie – fly til Trondheim eller Namsos og besøk historiske Stiklestad under Olsokdagene. Det innholdsrike festivalprogrammet inneholder alt fra utstillinger og verksteder til et middelaldermarked og ulike forestillinger, blant annet Spelet om Heilag Olav.

Pstereo

Hvert år i slutten av august arrangeres festivalen Pstereo ved Nidelvens bredd, nærmere bestemt på marinen i Trondheim. Trønderne feirer siste rest av sommer til lyden av fantastisk musikk fra både inn og utland. Her finnes også Barnas Pstereo med egne aktiviteter, konserter og grilling.

Vestlandet

Spektakulær natur og flotte konsertopplevelser venter deg på Vestlandet.

Moldejazz


Moldejazz, som har blitt arrangert årlig siden 1961, er blant Europas eldste jazzfestivaler, og har hatt internasjonale superstjerner på plakaten flere ganger. Det spilles fortsatt jazz, men med innslag av andre musikksjangre. Det hele foregår midt i sentrum av rosebyen Molde.

Sommerfesten på Giske

Mindre enn 10 minutters kjøring fra Ålesund flyplass arrangeres Sommerfesten på Giske, verdens største spleisefest, hvor du selv velger om og eventuelt hvor mye du ønsker å betale. Intimt og fargerikt, med voksne og barn som koser seg side om side. Lokale musikere og etablerte artister spiller midt utpå et jorde eller helt nede i fjæresteinene. Stort triveligere kan det ikke bli.

Førdefestivalen

Opplev spennende tradisjons- og verdensmusikk på Førdefestivalen, hvor det mest lokale møter det mest globale. Festivalen, som feirer 25-årsjubileum i år, er en kulturell smeltedigel og den største av sitt slag i Skandinavia. Her spenner programmet fra argentinsk tango til persisk vokalkunst. Med andre ord en helt annerledes og utrolig spennende festival.

Fres

Hvorfor ikke kombinere ekte norsk bondegårdsliv med flotte musikkopplevelser? Fres Festival arrangeres på gården Skau i bygda Fresvik, som ligger i Vik kommune i Sogn. Lite, intimt og utrolig festlig er sentrale stikkord for denne festivalen, som fremmer norske artister.

Sør-Østlandet

Solbrune mennesker, storby, skjærgård og ikke minst god musikk, er bare noe av det du kan velge mellom om du planlegger en festivalsommer på Sørlandet eller Østlandet.

Slottsfjell

Midtsommers strømmer tilreisende og lokale til Norges eldste by og Slottsfjellfestivalen, for å høre musikk og nyte de fantastiske omgivelsene. Fra toppen av Slottsfjellet er utsikten upåklagelig, og den gode stemningen sitter fra første stund. Fly til Sandefjord, og kom deg til Tønsberg på drøyt 20 minutter. En litt annerledes festivalopplevelse venter deg på Norwegian Wood, hvor festivalområdet ligger inne i Frognerbadet. En god blanding av fremadstormende artister og gamle helter gir festivalen et stort nedslagsfelt, og gjør at de fleste vil finne noe de liker på programmet.

Den norske opera

Du må ikke pakke gummistøvler og dongerishorts fort å kunne nyte litt musikk og kultur i sommermånedene. Hele juni og deler av august er Operaen åpen, og tilbyr varierte forestillinger innen opera og ballett, konserter og omvisninger. Widerøe flyr deg til Oslo fra et titalls flyplasser rundt omkring i landet.