In English

Fotturer

Stupbratte fjell, kupert terreng, lettgåtte turstier, blinkende fjellvann og uslåelig utsikt- gjør deg klar for fantastiske naturopplevelser til fots.

At vårt langstrakte land byr på spektakulær natur, er det ingen tvil om, og det beste med det hele er at det aller meste er lett tilgjengelig. Alt du trenger er klær etter været, gode sko, noe fristende å spise i sekken og litt friskt mot. Her får du et utvalg flotte fotturer, fra Finnmark i nord til Kristiansand i sør.

Romsdalseggen

Flyr du til Molde havner du kun halvannen times kjøring unna Romsdalseggen og Norges vakreste fjellverden. Denne flotte turen gir unik utsikt over blant annet Trollveggen, Rauma elv som slynger seg gjennom Romsdalen og storhavet i vest. Noen av landets råeste fjell, som Kongen, Dronningen og Romsdalshorn, dukker opp langs ruta. Turen starter 380 meter over havet på Venjedalssetra og det høyeste punktet finnes 1.222 meter over havnivå. Ruta er noe krevende og passer best for deg som er litt vant med å gå i fjellet fra før.

Bergens syv fjell


Bergen går under tilnavnet ”byen mellom de syv fjell” og byr naturlig nok på en rekke flotte fotturer. De mest populære fjellene er Fløyfjellet og Ulriken, som rager henholdsvis 399 og 643 meter over havet. Fra toppen av disse fjellene kan du i timevis vandre over Vidden i oppmerkede løyper med slående vakker natur og panoramautsikt over Bergen by. Ta det som en topptur eller begynn litt roligere ved å ta Fløibanen eller Ulriksbanen, som begge går hver dag hele året.

Lyngsalpene i Troms

Opplev unik og uberørt fjellandskap i Lyngsalpene, som befinner seg på halvøya mellom Ullsfjorden og Lyngen i Troms fylke. Terrenget er variert, noe som gjør det like attraktivt for erfarne fjellvandrere som for mosjonister og familier. Ønsker du en skikkelig utfordring anbefales en tur opp Jiekkevarre, som er den høyeste fjelltoppen i fjellområdet med sine 1.833 meter over havet. Er du derimot ute etter lettere ruter er turene gjennom Stortinddalen og Fastdalen, samt ruta fra Svensby til Jægervatn ideelle. Her kan du nyte majestetisk natur både til fots, på sykkel og fra hesteryggen. Fly til Tromsø, kun en times kjøretur fra Lyngsalpene.

Sunnmørsalpene


Blant de mange imponerende fjelltoppene i Sunnmørsalpene finner du idylliske fjorder og fjellvann, et yrende dyreliv og ikke minst fantastiske turløyper. Opplev en av Norges ti beste fjellturer ved å gå opp Slogen, som rager 1.546 meter over havet. Ved foten av Slogen ligger populære Patchellhytta, som både er et perfekt rastested på vei opp til toppen og et yndet dagsturmål i seg selv. Så enten du er ute etter en bratt og utfordrende topptur, avslappende fiske eller bare en rolig fottur i spektakulære omgivelser, er Sunnmørsalpene stedet å besøke. Enklest adkomst er med fly til Ørsta/Volda.

Familieturer i Kristiansand

Til tross for at en stor andel av Norges største fjellområder befinner seg i nord og på Vestlandet, betyr ikke det at det ikke finnes flott turterreng også på Sørlandet. Ta med familien på en fin dagstur til Den Omvendte Båt, med god utsikt over Kristiansand og den idylliske skjærgården. Turen er omtrent 5 kilometer lang og på toppen er du 224 meter over havet. Husk å pakk badetøy, da veien går forbi Papirmøllevannet med tilhørende badestrand. En annen fin tur for både barn og voksne går fra Ljosland til Gaukehei i Setesdalheiane. Her er terrenget lettgått og småkupert, og ruta går blant mange glassklare fjellvann.

Velg den turen som frister mest, eller prøv deg på flere av de. Pakk sekken med appelsin, kvikk lunsj og kakao, og husk for all del å sko deg godt, da det kan være både bratt, ulendt og vått. Den norske natur ligger for dine føtter, så hva venter du på?