In English

Camping

Campinglivet kan bestå av så mangt – hytter, telt, overnatting under åpen himmel. Alternativene er mange, men felles for dem alle er at de gir en unik nærhet til naturen og alt den har å by på.

Vakre campingplasser

Overnatting på campingplass er et godt alternativ til å bo på hotell, med naturen like utenfor hyttedøra og gjerne et godt utvalg aktiviteter for hele familien. Ønsker du å nyte ekte sørlandsidyll er Skottevik Feriesenter, beliggende rett ved sandstrender og svaberg, midt i havgapet utenfor Kristiansand. Her kan du for eksempel leie hytter og leiligheter, fiske, dykke og bare slappe av i idylliske skjærgårdsomgivelser. Frister det mer å feriere blant høye fjell og lange fjorder, er Byrkjelo, drøye 20 minutter fra Sandane, et godt valg. Her bor du komfortabelt med umiddelbar nærhet til aktiviteter som brevandring i Jostedalen, fiske, og med mulighet til å besøke den verdenskjente Geirangerfjorden. På selve campingplassen kan du leie hytter i tre størrelser og nyte godt av fasiliteter som sandvolleyballbane, sykkelutleie, lekeplass og et utendørs badebasseng.

Dra på telttur


Noe av det flotteste med å feriere i den norske naturen er retten til å ferdes og slå leir hvor man vil i den norske utmarka. Hva er vel flottere enn å utforske vakkert landskap til fots, for så å oppdage din egen lille oase hvor du kan campe for natten. Mulighetene for hvor du kan dra er nærmest uendelige. Kombiner teltliv med fjell og sjø i vakre Vesterålen, fly til Molde og utforsk de flotte Romsdalsfjellene eller ta turen til Oslo eller Trondheim og tilbring noen fredelige netter i henholdsvis Oslomarka og Bymarka. For at den norske naturen skal holde seg så ren og fin som mulig, finnes det enkelte regler for ferdsel og overnatting i utmarka. Sørg for å gjør deg kjent med disse før du legger av sted. Blant annet er det viktig å respektere spesielle atferdsregler knyttet til områder rundt drikkevann, ta med deg hjem alt du har bragt med deg ut i naturen og husk at bruk av åpen ild er forbudt i sommermånedene.

Alternativ overnatting


Er du interessert i å prøve deg på litt mer utradisjonell norsk camping finnes det en rekke spennende muligheter rundt omkring i landet. På Canvas Hotel i Treungen bor du i teltliknende hytter på påler i vannet, midt uti skogen. Her kan du slappe av i et utendørs badekar, fiske i en robåt på vannet eller velge blant et stor utvalg aktiviteter. Dette stedet passer like godt for en herlig parferie som for teambuilding med jobben. Er du blant dem som trives i høyden vil du elske Tretopphytter i Brumunddal, 1 time og 40 minutter fra hovedstaden. Her finner du Norges første godkjente tretopphytter, åtte meter over skogbunnen, midt mellom grønne trekroner. Det finnes fem hytter av ulik størrelse, som alle byr på trygg og komfortabel overnatting med fantastisk utsikt over villmarka. Er du ute etter en helt unik overnattingsopplevelse er dette definitivt stedet for deg. Reiser du til Karasjok, en knapp times kjøring fra Lakselv, kan du overnatte i lavvo i regi av Den Hvite Rein. Delta på en samisk aften, opplev den lune stemninga rundt bålet inne i lavvoen, sitt på myke reinskinn, lær om joik og hør spennende historiefortelling. På dagtid kan hele familien bli med på gullvasking eller ta en sykkeltur i naturskjønne omgivelser på vidda.

Ingenting er som å våkne til fuglekvitter og solskinn midt ute i den vakre norske naturen. Enten du foretrekker tradisjonelle campinghytter, å sette opp telt etter en lang dags vandring, eller er for å prøve noe helt unikt, vil du finne noe som passer nettopp dine ferieønsker.