In English

Aktiv

Norge et eldorado for alle friluftsentusiaster. Høyt og lavt, til lands og til vanns, mulighetene for en aktiv ferie er nærmest uendelige.

For noen betyr ferie å roe ned og gjøre minst mulig, mens andre faktisk slapper av som best når de er aktive ute i naturen. Og for de sistnevnte er det ikke nødvendig å reise utenlands for å finne drømmeferien. Norge bugner av muligheter, med aktiviteter og opplevelser på alle kanter. Vi gir deg noen tips til hva du kan finne på, enten du liker fart og spenning, fotturer eller vannaktiviteter.

 

Aktiv på vannet

På sjøen og langs Norges mange fjorder og vann er aktivitetsmulighetene mange og gode. Lei en kajakk eller en kano og padle din vei gjennom flotte omgivelser. Har du aldri padlet i kajakk før kan det være en idé å hive seg med på et kurs. Lofoten Outdoor arrangerer kajakkurs om sommeren og Tømmervika Opplevelsessenter ved Sandnessjøøen tilbyr kurs i havkajakk i uslåelige omgivelser. For en litt mer avslappende opplevelse, lei et skjærgårdsskip og cruise rundt i skjærgården, for eksempel i Trøndelag eller på Sørlandet. Kos deg med noen rolige dager i sola, spis nypillede reker, noe forfriskende i glasset og nyt norsk sommer på sitt beste.

 

 

Aktiv på stranda


Sørlandet er også hjem for noen av Norges vakreste strender. En av dem er Bystranda i Kristiansand, med gode muligheter både for aktiviteter, bading og strandliv for øvrig. Den lange sandstranda byr på klatrenett og badebrygge, samt bocciabaner og bordtennisbord. Reiser du litt vestover til Stavanger finner du gode surfeforhold, blant annet på Jæren. Stadt og flere steder i Nordland byr også på utmerkede bølger for både surfing og vindkiting. Skulle du bli fristet til å legge hele ferien langs norskekysten kan du hente mer inspirasjon her.

 

 

Aktiv på fjellet

Er det noe Norge virkelig kan skilte med så er det spektakulære fjellområder, og det finnes nesten ikke grenser for hvor du kan reise for å oppleve fantastiske fotturer. Flyr du til Ålesund eller Ørsta/Volda er utvalget enormt, og det finnes turløyper for både nybegynnere og mer erfarne fjellfarere. Kanskje ønsker du å utfordre deg selv litt ekstra, ved å bestige de høyeste toppene, via de bratteste fjellsidene. Da er det godt å vite at du kan bli med på turer med sertifisere og lokalkjente klatreguider. Prøv deg for eksempel på enklatretur opp til Romsdalshorn , Romsdalens mest populære fjell, som strekker seg 1550 meter over havet.

 

 

Aktiv med på hesteryggen


Den norske naturen lar seg også lett utforske fra hesteryggen. På denne måten får du sett store områder, uten å slite deg helt ut. Fly til Røros og ta turen til nærliggende Tydal, hvor mulighetene for å oppleve skog, fjell og dal på hest er svært gode. På Dyrhaug Ridesenter kan du velge mellom timesturer og ukesturer i flott landskap. Flyr du til Mo i Rana kan du oppleve den vakre helgelandsnaturen med guidede rideturer fra Langfjell Gård. I Lofoten kan du ri på Islandshest fra Hov Hestegård. Beveger du deg sør-vestover til Stavanger og Ryfylket bør du avlegge et besøk hos Tjøstheim ridesenter. Her kan hele familien bli med på tur, da de har ponnier og hester i alle størrelser.

 

 

Aktiv på sykkel

 

For opplevelser i et høyt tempo – prøv sykkelferie. Fra sykkelsetet kan du enkelt utforske både bygd, by, kyst og fjell. Bedagelig by- og landeveissykling passer for de fleste, mens de mer eventyrlystne kan prøve seg på litt tøffere terreng. Sistnevnte finnes blant annet i Finnmark, hvor verdens tøffeste terrengsykkelløp arrangeres årlig. Nord for Bergen finner du derimot ei mer familievennlig rute, nemlig fjordsykkelruta som tar utgangspunkt i Matre. Sykle gjennom vakkert landskap med fjorder, daler, kyst og majestetiske fjell. Det finnes mange steder å leie sykkel.  Sjekk Fly & Bike og se hvor du kan bestille og hente sykkel allerede på flyplassen. Slik kan du med en gang hive deg på sykkelsetet og ta fatt på din utflukt.

 

Det er altså ingen grunn til å sitte rolig hele ferien, dersom du klør etter å komme deg opp og ut. Enten du foretrekker aktiviteter i vann eller på land, på fjellet eller i byen vil du finne noe som passer deg, og med Widerøe kommer du deg enkelt til opplevelsene.