In English

Fly til Vardø

Avansert søk Student

  Været

  Skyet 1° Skyet. Svak vind, 2.4 m/s fra Vest-sørvest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  En av Norges eldste byer og verdens nordligste festningsby er det du kommer til om du tar fly til Vardø. Den eneste norske byen i arktisk klimasone.

  Med Widerøe kan du finne flybilletter til Vardø, en av Norges eldste byer. Bystatusen går faktisk helt tilbake til år 1789. Tar du fly til Vardø lander du også i den eneste norske byen som ligger i arktisk klimasone. Dette gir den en helt unik natur.

  I tillegg til å være Finnmarks eldste fiskevær, går Vardø for å være Pomorhovedstaden. Dette på grunn av en omfattende handel med Russland på 1800-tallet.

  Flybilletter til Vardø

  En morsom begivenhet du kan få med deg ved å fly til Vardø på vinterstid, er det årlige arrangementet Yukigassen. Dette er en avansert snøballkrig som opprinnelig stammer fra Japan.

  En mørk del av norsk kultur kan man også finne restene etter her, nemlig hekseprosessene på 1600-tallet. Finn flybilletter til Vardø med Widerøe, og besøk heksehula Domen rett utenfor byen. Dette er et sted man tidligere mente var porten til Helvete.

  Det er mange grunner til å fly til Vardø, men Widerøe flyr også til flere steder i denne praktfulle delen av Norge. Finn for eksempel fly til KirkenesVadsø og Båtsfjord. Eller vil du kanskje fly til Berlevåg, og få med deg mandagsøvingene til det kjente Berlevågs Mannskor?