In English

Fly til Sogndal

Avansert søk Student

  Været

  Delvis skyet 10° Delvis skyet. Lett bris, 4.6 m/s fra Vest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Sognefjordens perle lokker med vakker natur, kulturelle høydepunkter og Meieriet, ofte omtalt som Vestlandets beste konsertscene.

  Du har kanskje hørt om den vakre naturen på Vestlandet, men det er noe helt annet å se det med sine egne øyne. Til tross for moderne utvikling kan man allikevel stoppe opp, og virkelig ta inn hvor rå og fantastisk norsk natur er. Det er ikke uten grunn at du i regionen rundt Sogndal og Indre Sogn finner tre nasjonalparker, to UNESCO-plasseringer og en nasjonal turistveg. Om sommeren strømmer turister fra alle verdenshjørner til denne spennende delen av Norge. Det er tett mellom opplevelser i verdensklasse.

  Det anbefales å ta turen til fjells for å nyte den unike utsikten. Fra fjellet Molden 1116 moh. kan du se både Lusterfjorden, Jostedalsbreen og Jotunheimen. Ønsker du å oppleve disse på kloss hold, kan du for eksempel ta den flotte reisen inn til Nigardsbreen, som er en brearm av Jostedalsbreen. Kjøreturen med bil eller buss går forbi avkjøringene til Solvorn og Gaupne. På turen kjører du gjennom et grønt og frodig dalføre i Jostedalen. De høye fjellene på begge sider gjør denne reisen majestetisk.

  Allsidig i Sogndal

  Det er mye å se og gjøre i Sogndal. En yndet turistopplevelse er Flåmsbana, en 18 kilometer lang tur, hvor toget underveis snur 180 grader inne i fjellet. Det er forøvrig en av de bratteste toglinjene i verden på vanlige togskinner. Den kan ta pusten fra den mest bevandrede turist, med sine stupbratte fjellvegger, skummende fossefall og 20 tuneller. I 2014 kåret Lonely Planet Flåmsbana til verdens beste togreise, og National Geographic Traveler Magazine mener at dette er en av topp 10 togreiser i Europa.

  Ellers er Sogndal kjent for fotballaget Sogndal IL og bær- og fruktprodusenten Lerum. Stedet byr på flere opplevelser som Kaupanger stavkirke, Sogn Folkemuseum, de Heibergske Samlinger, Norsk Bremuseum og Den Norske Bokbyen i vakre Fjærland. Sistnevnte ble grunnlagt i 1995, og har nå cirka 4 hyllekilometer bøker til salgs i kreative salgslokaler som blant annet ferjeventerom, fjøs, bank, fryseri og postlokale.

  Og skulle man ønske å svinge på rockefoten, er Meieriet, Studentsamfunnet i Sogndal, stedet å dra. Det er ofte omtalt som Vestlandets beste konsertscene, med mange kjente nasjonale artister på plakaten.

  Widerøe tilbyr flere flyvninger til ulike deler av Vestlandet. Ta for eksempel fly til Førde, Ørsta og Volda eller Sandane. Eller hva med en reise til Bergen, vår idylliske gamle hovedstad?