In English

Fly til Ørsta/Volda

Avansert søk Student

  Været

  Skyet 11° Skyet. Svak vind, 2.5 m/s fra Vest-sørvest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Ørsta og Volda lokker med sitt rike studentliv, rå natur og muligheten til å utøve spennende aktiviteter. Her finner du også flere lakseelver, fiskerike fjorder og lett tilgjengelige fjellvann.

  Midt mellom Sunnmørsalpene i Ørsta og studentlivet i Volda setter Widerøe deg på bakken på Ørsta/Volda Lufthavn Hovden. Med storslått natur, høye fjell og lange fjorder på alle kanter, har du et perfekt utgangspunkt for å utforske en allsidig region.

  Noe av det første man assosierer med Volda er kanskje Høgskulen i Volda, som med sine over 4000 studenter er den største utdanningsintstitusjonen mellom Bergen og Trondheim. Med studentene følger også et levende og ungdommelig miljø med mange kulturelle høydepunkt. Verdt å nevne er blant annet VEKA, Animasjonsfilmfestivalen, ekstremsportfestivalen X2 og Den Norske Dokumentarfilmfestivalen. Vil du vite mer om hva som rører seg i Volda, kan du sjekke ut nettsiden StudiebygdA.

  Aktiv region

  Det er mye å se, gjøre og oppleve i regionen. Er du interessert i et aktivt opphold kan du fristes med alt fra paragliding til dykking, sykling og ridning. Eller hva med en runde bowling? For fiskeentusiasten kan det være aktuelt å prøve seg på en av regionens ni lakseelver, fiskerike fjorder eller lett tilgjengelige fjellvann. Husk imidlertid den statlige fiskeravgiften. Lokale fiskekort kan du kjøpe på overnattingssteder, i butikker, hos privatpersoner eller i selvbetjeningskasser.

  Besøker du denne landsdelen er et besøk til Ivar Aasen-tunet obligatorisk. Tunet som består av fem bygninger fra de fire siste århundrer satser på å gi deg gode opplevelser og undrende tanker om språk, litteratur og arkitektur. Test for eksempel dialektkunnskapene dine, åpne skuffer med overraskelser og se kladdearkene som Ivar Aasen aldri rakk å bruke. Den store norske arkitekten Sverre Fehn har utformet senteret hvor det store uteamfiet er åsted for store arrangement hvert eneste år.

  Det er mange gode grunner til å fly til Ørsta og Volda, men med Widerøe kan du også reise til Vestlandet og lande flere andre spennende steder. Sjekk ut våre fly til eksempelvis Molde, Kristiansund eller Sandane. Eller kanskje frister en tur til Ålesund, byen med sin helt unike bebyggelse?