In English

Fly til Leknes

Avansert søk Student

  Været

  Delvis skyet 6° Delvis skyet. Svak vind, 3.1 m/s fra Øst-nordøst. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Vakre Leknes ligger i Vestvågøy, Lofoten. Stedets sjeldne rå natur og utfordrende klima har gjort det til et ettertraktet reisemål for turister fra hele verden.

  Det er ikke uten grunn at magasinet National Geographic Traveller har rangert Lofoten som tredje beste øyrike i verden. Særlig fremhevet blir de mange øyene med "mesterverk" av spektakulære knauser, koselige rorbuer og historiske boplasser. Lofotens rike kulturelle liv med gode museer og kunstgallerier veier også tungt i avgjørelsen.

  Lofoten har en rik historie. De første menneskene kom hit for cirka 6000 år siden, og steinalderfolket levde av fiske og fangst. Den gang var området dekket av skog, med et yrende dyreliv. I vikingtiden vokste det etter hvert fram flere store høvdingseter. På Borg i Vestvågøy, 15 minutters kjøring unna Leknes, ble det endatil funnet tufter av et høvdingsete med den største gildehallen man kjenner fra vikingtiden i hele Norden. En rekonstruksjon av bygningen er oppført, og i 1995 åpnet LOFOTR Vikingmuseum.

  Aktiv ferie i Leknes

  Turister fra hele verden finner veien til Leknes. De vakre og unike omgivelsene byr på aktiviteter man knapt finner maken til andre steder. I eksotisk natur blir fotturene i fjellene, padling i havkajakk, dykking eller safari på jakt etter spekkhogger og havørn et minne for livet.

  For deg som liker å reise litt utenfor allfarvei, kan klippen Eggum nord på Vestvågøy anbefales. Her finner du nydelige store rullesteiner, den gamle tyske radarstasjonen "Borga" og et mektig fjell som stuper rett ned i havet. I fjellveggen på Eggum finner du en klatrevegg med 35 ruter, inkludert ruter for barn og ungdom på høyre side av klippen. Veggen på 40 meter med 20 meter overheng, byr på ramsalt klatring med lukt av tang og tare.

  Sjømat i Lofoten

  Som verdensberømt fiskeeldorado, med det årlige Lofotfisket i spissen, er dette stedet for å oppleve virkelig fersk sjømat. Ta for eksempel turen til Johnsens Ferskvare i Storgata. Her finner du som navnet tilsier et rikt utvalg i ferske fiskeprodukter, samt en tilhørende restaurant med herligheter som smørdampet torskefilet, frityrstekte torsketunger og fiskeburger av Lofot-skrei.

  For deg som ønsker å oppleve hele Lofoten, er Leknes et perfekt utgangspunkt, med gode bussforbindelser til resten av landsdelen. Reiser du for eksempel til Røst, finner du et fiskevær rikt på delikatesser som stoccafisso, hjellosing, skrei eller kveite. I knutepunktsbyen Svolvær venter mektige fjorder med havørn og spekkhoggere blant steile fjell.