In English

Fly til København

Avansert søk Student

  Været

  Klarvær 15° Klarvær. Flau vind, 0.6 m/s fra Øst-nordøst. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Bra shopping, god mat, spennende historie og allsidige opplevelser er bare noen av grunnen til hvorfor du bør reise til København.

  Noe av det første du vil oppdage når du er på besøk i danskenes hovedstad, er hvor forbausende glad byen er. Københavns beboere har en helt unik evne til å lokke frem store smil og godt humør. Legg til butikker, gourmetopplevelser, spennende attraksjoner, for ikke å nevne dansk design. Alt er duket for en uforglemmelig langhelg.

  Gourmetmat

  De aller fleste setter pris på god mat, og i København er det ikke langt mellom matopplevelsene. Byen har 12 stjerner i Michelin Guiden fordelt over 11 restauranter. Derfor er det kanskje heller ikke rart om noen definerer den som «Nordens absolutte gourmetsentrum». Å unne seg en god matopplevelse bør derfor vær innlagt om du flyr til København for en langhelg.

  Her finner du fortsatt de gode gamle slakterbutikkene hvor fersk håndlagd mat selges rett over disken. Små bakerier hvor alt bakes i butikken kryr det også av, og en bedre plass å nyte frokosten skal du lete lenge etter. Lun leverpostei eller frikadeller på topp – mer dansk får du ikke et smørbrød.

  Danske shoppingopplevelser

  Design fra Danmark er kjent langt utenfor landets grenser og er i seg selv grunn nok for å fly til København. I landets hovedstad finner du egne butikker som er helt og holdent dedikert de enkelte merkene. Interiørshopping her er kort fortalt en drøm for de fleste. Hay med fargerike naturmaterialer og tre et sikkerstikk. I tillegg til i egne butikker, finner du merket i de fleste forretninger som selger ting til hjemmet.

  Klesmoten er heller ikke til å kimse av, for få andre steder i Europa selger danske klesmerker så godt som i Norge. Vi nevner i fleng By Malene Birger, BeckSöndergaard, Day Birger et Mikkelsen og ikke minst Designers Remix.

  Opplev København

  Bestill flybilletter til København med Widerøe for en langhelg fylt med opplevelser. Foruten god shopping og gourmetmat, lokker byen med tivoli, zologisk hage, fotball og kultur. Ønsker du å røre litt på deg, og samtidig oppleve mest mulig, er det få byer som passer bedre for en sykkeltur enn København. Her finnes det en rekke muligheter til å låne eller leie en sykkel. Da kan du jo for eksempel sykle til den alternative fristaden Christiania? Mulighetene er mange om du reiser til den danske hovedstaden. Fly direkte fra både Sandefjord og  Kristiansand.