In English

Fly til Førde

Avansert søk Student

  Været

  Skyet 9° Skyet. Svak vind, 1.9 m/s fra Vest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Førde by kombinerer den voldsomme og eksotiske vestlandsnaturen med folkemusikk og etnisk musikk fra hele verden.

  Førde er fylkessenteret i Sogn og Fjordane, og har nærmere 13 000 innbyggere. Byen blomstrer av et rikt kulturliv med flere årlige festivaler, som sommerfestivalen LARRIS og Førdefestivalen. Sistnevnte er en årlig musikkfestival som arrangeres i første halvdel av juli. Det er forøvrig den største festivalen innen folk/trad/world musikk i Skandinavia, med nærmere 30 000 besøkende hver sommer. Festivalen byr på et variert program med konserter, kurs, utstillinger, barneaktiviteter og turer.

  Førde er endatil omtalt som "kulturhovedstaden" i regionen, med det moderne kulturhuset, Førdehuset, i spissen. Her finner du alt fra den største kinoen i fylket til teater, konserter, utstillinger og bibliotek. Under samme tak ligger også idrettshall og svømmehall. Midt i Førde sentrum ligger i tillegg Sogn og Fjordane kunstmuseum, så det er aldri langt mellom de kulturelle godbitene i området.

  Voldsom vestlandsnatur

  Den vakre og rå vestlandsnaturen danner en unik ramme rundt de kulturelle arrangementene. Førde er det perfekte utgangspunkt for å oppleve den voldsomme naturen distriktet har å by på. Her finnes det noe for enhver smak, uansett om du foretrekker fotturer, vil rafte eller bli med på brevandring. Førde har terreng som passer de fleste aktiviteter. Er du glad i stå på ski, anbefales eksempelvis Sunnfjord Skisenter. Alpinanlegget har en stor hovedbakke, familieløype, en egen barnebakke, railpark, bigjump og lysløype for langrenn.

  Vandring i den flotte fjellheimen anbefales også på det varmeste. Dette er kjent som "fossefallenes rike", med intet mindre enn 50 større og mindre fosser. Det er lagt opp mange fossestier i området som passer for hele familien. Alternativt kan du ta turen til fots langs den gamle Trondhjemske Postvei. Den kulturhistoriske veien som opprinnelig ble brukt til frakt av post mellom Bergen og Trondheim byr på en flott og annerledes naturopplevelse.

  Det er med andre ord mange gode grunner til å fly til allsidige Førde, men Widerøe kan også friste med andre flotte destinasjoner i regionen. Reis for eksempel til Molde, Kristiansund, Bergen eller Sogndal.