In English

Fly til Brønnøysund

Avansert søk Student

  Været

  Regn 8° Regn. Flau vind, 1.0 m/s fra Øst. 3.6 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Reiser du til Brønnøysund befinner du deg nøyaktig mellom Nordkapp og Lindesnes. Severdigheter, unik natur og kyststemning er bare noe av det denne koselige byen lokker med.

  Midt i landet ligger den lille kystbyen Brønnøysund. I tillegg til å huse Norges sentrale registeretat, Brønnøysundregistrerene, har denne småbyen blitt utropt til Nordlands sommerby i 2004. Den ligger i et av landets mest øyrike distrikter, med et perfekt utgangspunkt for øyhopping med sykkel. I Helgeland kan du både fly til Brønnøysund eller Sandnessjøen og hente ut sykkelen på flyplassen når du lander. Det finnes mange fine dagsturer i området. Du kan for eksempel klatre opp til den berømte Torghatten, fjellet med hull tvers gjennom. Besøke Norsk Havbrukssenter for å styre undervannskamera, mate laks og vite mer om oppdrett og livet i havet. Eller sykle innom Nord-Norges eneste mat-, vin- og urtegård; Hildurs Urterarium.

  For en ekstra spesiell opplevelse anbefales en midnattsykkeltur. Den stille sommernatten, opplyst av midnattsolen, gir en helt spesiell stemning. Tråkk avgårde langs landeveien, nyt den nordnorske naturen og pust inn den salte sjøluften.

  Koselig bykjerne

  Brønnøysund er en levende og koselig liten by med stort havneområde og besøk av Hurtigruten to ganger daglig. Kanskje frister et lite mini-cruise langs deler av den vakre Helgelandskysten? Du kan gå ombord på formiddagen, ta den store båten til Rørvik, og så ta båt tilbake igjen. Billetter får du kjøpt ombord.

  I Havnegata finner du små båter og et aktivt skjærgårdsliv. På sommers tid kan du være heldig å gjøre et kupp på nykokte ferske reker rett fra båten. Unn deg selv litt tid til å rusle rundt i de små bygatene, og ta inn sjarmen som ligger i småbylivet. Stedet har i tillegg til små nisjebutikker, kjøpesentre med et rikt utvalg innen interiør, klær, bokhandler med mer.

  Allsidige Brønnøysund

  I sundet rett utenfor sentrum finner du skulpturen "Steinar Breiflabb". Den er Brønnøys bidrag til Skulpturlandskap Nordland, en permanent utstilling av en samling på 33 verk spredt utover Nordlandsfylkene. Verkene er signert en rekke fra internasjonale kunstnere. Breiflabb-skulpturen ble skapt av den svensk-franske kunstneren Erik Dietman, og er en landskapsinnstallasjon formet som en 70 meter lang fisk.

  I sentrum finner du også Brønnøy kirke, en steinkirke fra 1870, bygget i nygotisk stil. Deler av koret og inngangsportalen ble bygget i middelalderen. Kirkens eldste gjenstand er et krusifiks i tre fra før Reformasjonen. Denne har fått hedersplassen over det nye sidealteret.

  Aktiv nordlandsferie

  Brønnøysund er stedet for sykkel, rulleskøyter og joggesko. Vårt kabinpersonal anbefaler ulike måter å ta seg frem til Torghatten. Noen av disse også litt utenom det vanlige. En av våre kapteiner anbefaler følgende:

  "Ta med rollerblades med store raske hjul, svipp-sekk med mat og drikke, samt joggesko. Fra Brønnøysund sentrum er det en nydelig rulleskøytetur ut til Torghatten. Det er flatt og lite trafikk. På med joggesko og gå igjennom Torghatten. Etter et aldri så lite nistestopp, er det på med rulleskøytene og en nydelig tur tilbake til sentrum".

  Brønnøysund er et sentralt knutepunkt for regionen, og en naturlig base for utfart i landsdelen. Med Widerøe kommer du deg også til andre fantastiske steder på Helgeland, som Sandnessjøen eller til Mo i Rana.