In English

Fly til Alta

Avansert søk Student

  Været

  Lett regn 3° Lett regn. Flau vind, 0.9 m/s fra Vest. 0.5 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Widerøe bringer deg til Finnmarks største by. Fly til Alta for å oppleve den fantastiske midnattssolen om sommeren og nordlyset om vinteren.

  Gjør deg klar for en eksotisk tur til det høye nord! I tillegg til en storslått natur, kan Alta by på den spesielle midnattssolen og det fascinerende nordlyset. Finn flybilletter til Alta hos Widerøe for å oppleve alt hva Finnmarks største by har å skilte med. Du kan for eksempel bestige den nordligste canyon i Europa, eller prøve lykken med stang og flue i en av landets flotteste lakseelver; Altaelva. Er du glad i andre dyr enn fisk, kan du også få med deg et av flere trekkhundløp, eller betrakte lettbeinte reinsdyrsflokker på nært hold.

  Reise til Alta

  Byen tilbyr en overnatting utenom det vanlige. På ishotellet innerst i Altafjorden får du garantert en uforglemmlig opplevelse. Her kan du også nyte en oppkvikker eller to i baren. På Alta museum finner du premiesamlingen til Bjørn Wirkola, og du kan kikke på spor etter Finnmarks første steinaldermennesker.

  Er du svak for det søte liv generelt, og sjokolade spesielt, er Alta byen for deg! Her finner du nemlig verdens nordligste sjokoladeri, som lager gourmetsjokolader med arktiske bær, havsalt, rosépepper, chili med mer.

  Flybilletter til Alta

  Du kan fly til Alta fra en rekke flyplasser. Denne perlen er nærmere enn du tror. Den som for eksempel ønsker å oppleve litt action, bør få med seg en heldags offroad-tur fra Alta til Kautokeino og tilbake igjen. Dette er en fantastisk tur rett gjennom Finnmarks ville natur. Man kjører i en Land Rover på den gamle veien til Kautokeino, med tid til både fisking, besøk i sølvsmie og elvetur på denne utflukten.

  Det er mange grunner til å fly til Alta, men Widerøe flyr også til flere steder i denne praktfulle delen av Norge. Du kan for eksempel fly til Hammerfest for ekte arktisk øyhopping, eller fly til Hasvik om du vil besøke storfiskerens rike. Dette er stedet for de villeste fiskehistoriene, og de fleste av dem er faktisk sanne! Unike naturfenomener, med Finnmarksvidda på den ene siden og den barske kysten på den andre, får du ved å fly til Lakselv.