In English

Fly til Aberdeen

Avansert søk Student

  Været

  Lettskyet 12° Lettskyet. Lett bris, 3.6 m/s fra Sør-sørøst. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Granittbyen Aberdeen i hjertet av Nordøst-Skottland byr på fascinerende arkitektur, flotte parker og et yrende byliv. Det er også det perfekte utgangspunkt for å oppleve resten av regionen.

  Havnebyen Aberdeen i det nordøstlige Skottland er nasjonens tredje største by ut fra befolkningstallet. Det milde kystklimaet gjør dette til en perfekt feriedestinasjon. Det er heller ikke noe minus at Aberdeen kan skilte med en egen bystrand, her får du den perfekte kombinasjonen mellom byliv og strandferie. Et steinkast unna finner du i tillegg fornøyelsesparken Codonas, med aktiviteter og underholdning for lekne sjeler i alle aldre.

  Aberdeen er også en blomstrende studentby, med to universiteter og et betydelig studentliv. På kvelden kan man ta del i et yrende uteliv i områdene rundt hovedgaten, Union Street. Du kan velge mellom et mangfold av puber, klubber, designerbarer, kafeer, restauranter og nattklubber.

  Portal til Skottland

  Dette er en travel forretningsby, ofte referert til som Europas oljehovedstad. Aberdeen er nemlig senter for det meste av oljeaktiviteten på britisk sektor. Det har blitt en pulserende storby, som gir deg alt ditt hjerte måtte begjære av en ferie, omgitt av vakker granittarkitektur. Her kan du rusle rundt i de mange handlegatene, og stikke innom spennende designerbutikker så vel som de typiske butikkjedene. Vil du ta en pause i en av byens grønne lunger bør du ikke gå glipp av den prisbelønte Winter Gardens i Duthie park. Her finner du drivhus fulle av sjeldne eksotiske planter. I Johnston Gardens har parken bekker, fosser og steinbed.

  Mulighetene og opplevelsene er mange i Aberdeen. I tillegg er den en portal til å utforske resten av regionen. Områdene i og rundt Aberdeenshire flommer over av spennende severdigheter og attraksjoner. Ta for eksempel turen til ett av de 300 historiske slottene som finnes i nærheten. De kommer i alle former og varianter. Noen gir deg den gode Disney-følelsen mens andre ligger som en mørk ruin i en skummel skog. Uansett byr de på en helt unik dag i skotske omgivelser. Nyt turen med koselige landsbypuber eller te i noen av de fine restaurantene langs veien.

  Industriby

  En kommer ikke utenom whisky når man snakker om Skottland. Og hva er vel en bedre måte å få en smak av den skotske folkesjela på, enn å ta turen innom et whiskydestilleri? Det finnes mange å velge mellom et stykke utenfor byen. Det nærmeste ligger ikke mer enn en halvtime unna med bil. Her blir du guidet gjennom produksjonsprosessen, og lærer forskjellen mellom de forskjellige typene som finnes. Og hvorfor ikke gjøre teori til praksis med et whiskysmakingskurs etterpå?

  Skottland er også golfens hjemland, og Aberdeen har hele tre lokale golfbaner for turister så vel som innbyggere. Glem heller ikke at det bare 15 minutter unna bykjernen ligger intet mindre enn 6 ulike baner i skotske naturskjønne omgivelser. Dette er en spektakulær opplevelse du ikke bør gå glipp av.

  Det er unektelig mange gode grunner til å fly til Aberdeen. 

  Finn billetter online og bestill din reise i dag!