In English

Fly til Trondheim

Avansert søk Student

  Været

  Lett regn 10° Lett regn. Lett bris, 5.1 m/s fra Vest. 0.3 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Reis til Trondheim for å oppleve en idyllisk by full av spennende historie og vakre severdigheter som Nidarosdomen, Munkholmen og Nidelva.

  Trondheim er en historisk by, som ifølge sagaen ble grunnlagt av selveste Olav Tryggvason i år 997. Den var endatil Norges hovedstad mellom år 1030 og år 1217. Gjennom byen flyter den vakre Nidelva, som renner ut i Trondheimsfjorden. Langs elva finner du en vakker promenade, som blant annet går forbi St. Olavs Hospital, forbi det røde karakteristiske Studentersamfundet, inn mot gamlebyen Bakklandet og videre mot den moderne Solsiden med sine restauranter, caféer og mange butikker.

  Fotballfeber i Trondheim

  Byens fotballag nummer én er Rosenborg, som spiller sine hjemmekamper på Lerkendal stadion. Det blir jevnlig folkefest under fotballsesongen, når patriotiske innbyggere møter hverandre til kamp. Da kommer de sorte og hvite skjortene på, og både flagg og skjerf vaier i vinden mens folkemengden beveger seg gjennom byen mot trønderfotballens storstue. Bruset av sang, rop og klapp fra tribuene er et naturlig lydbilde om du befinner deg ved Lerkendal under en kamp.

  I tillegg til sportsentusiasme kan trønderhovedstaden skilte med småbyidyll kombinert med storbylivets moderne bekvemmeligheter. På rekke og rad i den gamle bydelen Bakklandet finner du små kuriøse nisjebutikker, koselige cafeér og restauranter. Dette er det perfekte sted å rusle hånd i hånd med kjæresten mens du koser deg med en stor latte fra den lokale kaffebaren. Går du over den røde vakre Gamle Bybro, og tar til venstre, kommer du ned på Marinen. Stedet er perfekt for piknik, ballspill, grilling og innehar en stor lekeplass for de små. Den store gressletten er også hjem for Trondheims store populære byfestival; Pstereo. Et musikalsk høydepunkt du ikke bør gå glipp av om du befinner deg i byen siste halvdel av august.

  Noe for enhver smak

  Trondheim har noe å by på for enhver smak, enten du foretrekker shopping, historiske severdigheter, moderne opplevelser, restauranter eller caféliv. I den innholdsrike bykjernen er det ikke langt mellom godbitene.

  Skal du på shopping kan du velge mellom de store kjøpesentrene eller små koselige butikker. Trondheim har utrolig godt utvalg når det kommer til nisjebutikker, innen alt fra klær og sko til sjokolade, bøker og interiør. For å gjøre handleturen komplett kan du ta en pause ved en av de mange caféene. Nyt vakre forseggjorte cupcakes, hjemmelagd ostekake og sandwicher i skjønn forening med et allsidig kaffesortement.

  På din vei rundt i byen passerer du en rekke historiske severdigheter. Som ærverdige Nidarosdomen, den enorme vakre Stiftsgården, og den høye statuen av Olav Tryggvason på torget, som har åpent lende og utsikt helt ned mot Trondheimsfjorden og Munkholmen.

  Flybilletter til Trondheim

  Det er med andre ord mange gode grunner til å fly til Trondheim, men med Widerøe kan du fly til Trøndelag og også lande andre steder. Ta for eksempel fly til Rørvik, hvor du finner en rekke ramsalte opplevelser i en sjarmerende kystby. Ligger musikk og kultur ditt hjerte nærmest, kan du fly til Namsos, også kjent som trønderrockens vugge.