In English

Fly til Torp og Sandefjord

Avansert søk Student

  Været

  Delvis skyet 18° Delvis skyet. Laber bris, 6.0 m/s fra Nordvest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Selv om Sandefjord ofte refereres til som «hvalfangstbyen», har denne byen mye mer å tilby sine besøkende.

  Med hele 146 km kystlinje er Sandefjord en nydelig sommerby med flotte strender og en sjarmerende skjærgård. Vil du kombinere badelivet med golfferie kan området også skilte med hele tre 18-hulls golfbaner. Flyr du til Torp kan du både nyte noe av det beste i Vestfold samtidig som du enkelt kan komme deg videre til Oslo.

  Med mat i fokus

  Noe annet som gjør det verdt å bestille flybilletter til Sandefjord er byens spisesteder. Flere gourmetkokker i verdensklasse har funnet veien hit. Derfor står smaksopplevelsene i kø for matelskere. Her kan du pirre ganen på restauranter som Brygga 11, Geir Skeie og Smak. Førstnevnte ledes av 2009 og 2008 vinneren av kokkenes EM Bocuse d.Or, Geir Skeie. Han briljerte også i «Kokkenes kamp» på TV 2 i 2013 hvor han stakk av med seieren foran flere store navn innen matverdenen. Sannsynligheten er med andre ord liten for at matfatet vil skuffe deg om du tar turen hit.

  Men Smak er ikke noe dårligere alternativ med en av Skeies mentorer, Odd Ivar Solvold bak roret. Solvold har også vært fast spiss på det Norske Kokkelandslaget. På Smak har han skapt et matkonsept delt opp i fire ulike kategorier som hver har sin spesialitet. Felles for begge restauranter er at sesongens råvarer har hovedrollen i matrettene, noe som for deg betyr uforglemmelige matopplevelser.

  Tidens spor

  Over alt i Sandefjord kan du finne etterlevninger fra fortiden, blant annet i form av rester etter tidligere bosetninger. Det var her det berømte Gokstadskipet ble funnet i 1880. På Haugen gård like utenfor byen finner du noen av Vestfolds fineste helleristninger som kan dateres helt tilbake til 1500-500 f. Kr. Er du interessert i kultur og historie anbefales en visitt til en av byens museer hvor du kan få innblikk i sjøfartshistorien, hvalfangsttida samt Sandefjords historie.

  Det er også verdt å besøke eiendommen Midtåsen. Det fantastiske hageanlegget her har i kombinasjon med en spennende skulpturpark vakt stor oppmerksomhet internasjonalt. Ellers kan det nevnes at du i Sandefjord finner Europas eneste flytende kirke, Bryggekapellet.

  Reis til Sandefjord

  Det er enkelt å komme seg til Sandefjord. Fra blant annet Trondheim, Stavanger og Bergen går det flere flyvninger til Torp. Mange velger å fly hit fremfor til Oslo Lufthavn når de skal reise til Vest- og Østlandet fordi det herfra ofte er både billigere, så vel som raskere å komme seg videre til for eksempel Drammen eller Tønsberg. Torpekspressen og NSB gjør det i tillegg enkelt å komme seg inn til hovedstaden, noe som gjør Torp til et godt alternativ også for reiser til Oslo, selv om det er kortere reisetid fra Gardermoen.

  Opplev idyllen i Vestfold og bestill flybilletter til Torp og Sandefjord i dag.