In English

Fly til Oslo

Avansert søk Student

  Været

  Lettskyet 19° Lettskyet. Laber bris, 5.5 m/s fra Nordvest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Vår hovedstad har noe å by på for alle og enhver. Fly til Oslo for en urban og pulserende storby, perfekt for allsidig shopping og spennende uteliv.

  Fly til innholdsrike Oslo for allsidig shopping, interessante museer og spennende uteliv. Her finnes noe for enhver smak. Den norske hovedstaden er svært urban, og tilbyr alt du kan ønske deg av en ordentlig storby. Dersom du har lyst på en skikkelig shoppingtur har du mange alternativer, enten du ser etter kostbart design eller unike vintageskatter. Hundrevis av butikker venter på deg i Karl Johan, fasjonable Bogstadveien eller på trendy Grünerløkka. Sistnevnte byr også på små, koselige cafeer, populære utesteder og fargerik gatekunst. Her finnes også noen av byens beste vintagebutikker, samt et ukentlig bruktmarked med alt fra klær til vinylplater og antikviteter. Du skal likevel ikke dra så langt for å oppleve vakker natur. I Oslomarka finner du glimrende turterreng, sommer som vinter, og du kan nyte en herlig joggetur i vakre, rolige omgivelser. Når det er varmt i været er det også gode muligheter for å ta seg en svømmetur. Båtturer ut til de mange øyene i Oslofjorden er tilgjengelige hele sommersesongen. Om vinteren er det heller ikke langt å kjøre til alpinanleggene Oslo Skisenter og Norefjell. Dersom du er glad i velduftende blomster og frodige planter, anbefaler vi også en tur innom Botanisk hage. Her finner du mer enn 8 500 plantearter fra hele verden, inkludert fargerike blomsterbed og gamle drivhus.

  Kulturell by

  Oslo kan skilte med et rikt kulturliv, bestående av museer som Kulturhistorisk Museum og Munchmuseet, samt severdigheter som Akershus Festning, Holmenkollen og Vigelandsparken. De mange scenene rundt om i byen viser forestillinger, konserter og show av stor variasjon, slik at alle skal kunne finne noe de liker. Enten du ønsker å se en forestilling eller ikke, burde du ta turen til Operaen. Arkitekturen og utsikten fra operataket er alene verdt et besøk.

  Kulinariske opplevelser

  Uansett hva du liker å spise finner du det her, da Oslo har landets største utvalg av spennende restauranter. På Grønland finner du eksotisk mat fra alle verdenshjørner og på Aker Brygge kan du blant annet nyte reker og hvitvin en sommerkveld eller spise en deilig softis når sola titter fram om våren. Som enhver storby har Oslo også et utvalg av mer avanserte og kostbare restauranter, hvor intet mindre enn fem av dem kan skilte med én eller flere Michelin-stjerner. Så uansett hva du ønsker å spise, er utvalget stort. Er du interessert i spennende, hjemmebrygget øl finnes det også flere gode mikrobryggeriet å velge i. På Crowbar i Torggata finner du et rikt utvalg av hjemmeprodusert, i tillegg til internasjonale ølprodusenter. Som du ser har Oslo mer enn nok å by på, samtidig som det fungerer som et knutepunkt for et stort antall flyvninger både innenlands og utenlands. Med Widerøe kan du også fly til Sandefjord, som byr på skjærgårdsidyll og Hvalfangstmuseet.