In English

Fly til Florø

Avansert søk Student

  Været

  Skyet 11° Skyet. Lett bris, 4.4 m/s fra Sørvest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Florø er ansett som selve porten inn til Sogn og Fjordanes vakre natur og kystlandskap. Med sitt unike fjordlandskap er dette en perle for deg som elsker maritime aktiviteter.

  Florø er er administrasjonssenteret i Flora kommune, som flere ganger har blitt kåret til den triveligste bykommunen i Norge. Med sitt vakre fjordlandskap er Florø intet mindre enn en perle for naturentusiaster. Her finner du øyer som nærmest skyter opp av havet, og innbyr til spektakulære toppturer. Den fantastiske skjærgården er perfekt for kajakkpadning, kystvandring samt sjø- og havfiske.

  Stedet lokker også med mulighet til å bli med på spennende og eksotisk fyrsafari. I løpet av en tre timers båttur kan du bli med innom noen av områdets mange fyr, hvor du får en guidet omvisning både i og utenfor fyrene. Turen går fra Florø havn med RIB-båt ut i skjærgården. På veien passerer du Skorpa, Reksta, Kinn, Fanøya, Batalden og Hovden. Dette er en utmerket opplevelse om du er interessert i kystkultur og historien til de små kystsamfunnene her ute. Høydepunktet på turen er et stopp på Kvannhovden. Her blir dere fortalt historien om fyret som ligger 40 meter over havflata, og om livet til de menneskene som jobbet og levde på øya. En helt spesiell opplevelse i et storslått kystlandskap.

  Kultur i Florø

  Er du i området mot slutten av juni bør du også få med deg Kinnaspelet på den historiske øya Kinn vest for Florø. Spelet har blitt en årlig tradisjon, og er ett av de mest etablerte historiske spelene i Norge.

  Bare en halvtimes båttur fra Florø, ligger denne lille øya som hvert år lokker rundt 3000 personer utover til en helt unik teateropplevelse. Den storstilte naturen, nærheten til havet og den gamle steinkirka fra år 1100 er med på å danne bakteppet og rammen for teateropplevelsen. Det blir en teateropplevelse full av hemmelighetsfull historie, sagn og myter. De dramatiske scenene blir spilt på et naturlig amfi med plass til flere tusen mennesker. Dramaet går tilbake i tid, til tidlig middelalder, da menn fra Vesterhavsøyene og Irland kom på kristningsferd til Vestlandskysten. Historien spiller videre på St. Sunniva legenden, med irske prinsesser som rømte fra vikingenes herjinger, og drev over havet i båter uten seil eller årer. De bestemte seg for at de skulle bygge en kirke der de eventuelt drev i land. Ifølge sagnet så havnet prinsessen Borni på Kinn, og bygde sin kirke der. Historen handler videre om da reformasjonen kom til Norge i 1537, og den danske futen kom til Kinn med kongens påbud om å ta imot den Lutherske lære.

  Ølkunst i Florø

  Navngitt etter øya Kinn finner du også Kinn Bryggeri i Florø. Den lokale ølprodusenten har vunnet flere NM-titler for sine gode smaker. Bryggeriet har tatt sikte på å lage en rekke smakfulle øl i engelsk og belgisk stil. Ølbryggingen foregår i bedriftens lokaler i Strandgata i Florø. Her blir alle øl gjæra i åpne gjæringskar. De blir verken pasteurisert eller filtrert, dette for å bevare den naturlige ølsmaken. I tillegg til å kjøpe med deg noen smaksprøver i ølutsalget, arrangeres det også bryggeripub den siste fredagen hver måned, med nye smaksopplevelser hver gang.

  Florø byr unektelig på flotte og allsidige opplevelser for enhver smak. Med Widerøe kan du også fly til andre destinasjoner på Vestlandet, som for eksempel Bergen eller Sogndal.

  Flybilletter bestiller du raskt og enkelt på nett.