In English

Fly til Bergen

Avansert søk Student

  Været

  Delvis skyet 10° Delvis skyet. Svak vind, 2.4 m/s fra Nordvest. 0 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Ta turen til idylliske Bryggen, besøk Akvariet eller opplev stoltheter som Domkirken, Mariakirken og Håkonshallen. I vårt lands gamle hovedstad finner du alt dette og mer.

  Bergen ligger svært idyllisk til mellom syv store fjell. Byen er spekket med opplevelser og attraksjoner for enhver smak, enten om du er her for business eller pleasure. De klassiske severdighetene er Domkirken eller Mariakirken, for ikke å snakke om den populære Fløibanen. Kabelbanen strekker seg fra sentrum og opp til fjellet Fløyen. Her kan du nyte utsikten over Bergen og Byfjorden, eller rusle en tur på idylliske stier. Turister så vel som lokale innbyggere elsker også å besøke Bryggen eller det spennende Akvariet i Bergen.

  Allsidige opplevelser

  Liker du å shoppe, bør du definitivt fly til Bergen. Byen har alltid vært en handelsby, og her finner du intet mindre enn fem store kjøpesentre, i tillegg til en rekke små koselige spesialforretninger. Bruktbutikkene ligger i hovedsak langs Kong Oscarsgate og Øvregaten, mens de mer stilrene interiørbutikkene som for eksemel Illums bolighus, Tit Art & Design Designmøbler og Drømmehuset dukker opp flere steder i byen. Bergen byr ellers på allsidig kunst hos de mange hyggelige kunstgalleriene rundt omkring i byen.

  En shoppingtur innebærer gjerne også et nytt antrekk eller to. Bergen har noe for enhver smak, og her finner du alt fra skreddersydde klær til de mer vanlige kjedebutikkene. Du finner også nisjebutikkene; som selger retroklær, italienske skjorter eller kvalitetsull fra aktører som Dale of Norway og Janus.

  For den fotballinteresserte er det en selvfølge med et besøk på Brann stadion. Enten for å oppleve og ta inn den fantastiske fotballatmosfæren eller få med deg ditt eget lag spille mot byfavorittene Brann.

  Kulturelle høydepunkt

  Skal du først reise til Bergen, bør du få med deg populære Festspillene i Bergen i slutten av mai. Den årlige kulturbegivenheten er Norges eldste festival for musikk og teater, samt den største musikk- og teaterfestivalen i Norden. Her presenteres alt fra musikk til litteratur, teater, dans, opera og billedkunst. Målet med dagene er å spre energi og livsglede til publikum i løpet av cirka 15 festspilldager. Det blir en unntakstilstand i byen, med over 200 arrangementer både innendørs og ute i byrommet.

  Festivalen Bergenfest er et nyere tilskudd til byens allsidige kulturtilbud. I løpet av fem dager fyller byfestivalen Bergenhus festning med store musikkopplevelser. Siden starten i 1994 har scenene huset en rekke storheter fra inn og utland, som Nick Cave & The Bad Seeds, Gary Moore, Joe Cocker, Håkan Hellstrøm, Kings of Convenience, Susanne Sundfør og mange mange flere.

  En smak av historie

  Som handelsby nummer én og Norges tidligere hovedstad, byr Bergen unektelig på en rekke historiske opplevelser. Hver sommer i juni er det for eksempel mulig å bli med skoleskipet Statsraad Lehmkuhl fra Bergen havn på skjærgårdstur. Dette er en flott seiltur med et ekte seilskip fra 1914. Det er også en historisk opplevelse å spasere gjennom de trange passasjene og mørke svalgangene på Bryggen. Det er som å bevege seg bakover i tid. Stedet er nemlig et kulturminne i bruk, en levende historisk bydel med 61 fredede bygninger.

  Reis til Bergen

  Det er enkelt å komme seg til Bergen eller andre flotte byer på Vestlandet med Widerøe. Du kan ta direktefly fra de store byene som Oslo, Trondheim eller Kristiansand. Det er også forholdsvis enkelt å komme seg hit fra de mindre flyplassene, som for eksempel Molde eller Brønnøysund. Bergen er også det perfekte utgangspunkt for internasjonale flyvninger til Aberdeen.

  Bestill din reise til pulserende og kulturelle Bergen i dag.