In English

Fly til Andenes

Avansert søk Student

  Været

  Lett regn 6° Lett regn. Lett bris, 3.9 m/s fra Vest-sørvest. 0.3 mm nedbør.

  Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK.

  Foto levert av Panoramio. Alle foto er kopibeskyttet av deres respektive eiere.

  Du lander hele 69 grader nord om du tar fly til Andenes. Dra på spennende hvalsafari i midnattssol, nyt nordlys fra badestampen og tilbring natten i lavvo.

  Andenes ligger omkranset av måker og havsprut på alle kanter av Andøya. Sjarmerende Andenes er et fiskevær av den virkelig gode, gamle sorten, og er kjent for sine hvalsafarier. Her kommer du tett på de flotte hvalene, og du blir guidet av hvalforskere som kan fortelle deg alt du ønsker å vite om hvalene i havet utenfor Andøya. Sjansen for hvalopplevelser på nært hold er faktisk så stor at safariarrangøren lover deg ny tur eller pengene tilbake dersom du ikke ser hval på turen. Nytt i 2013 er muligheten til å oppleve hval fra RIB båt - en opplevelse for resten av livet.

  Reise til Andenes

  I tillegg til hvalsafari i midnattssol, kan kanskje nordlys betraktet fra badestampen og gastronomiske opplevelser på stedets restauranter friste deg til å finne flybilletter til Andesnes? Eller går du kanskje heller for en natt i lavvo, gjerne med en helgrillet gris på bålet? For naturentusiaster er denne delen av landet virkelig verdt å besøke. Bli for eksempel med på fuglesafari til Bleiksøya, et av landets flotteste fuglefjell. Her kan fuglekikkere blant annet se over 50 havørn jakte på lundefugl og andre fuglearter. Du kan også være fisker for en dag på Andøya, med lokalkjente guider som tar deg med på tur til anerkjente fiskeplasser. Her kommer man sjeldent tomhendt tilbake.

  Flybilletter til Andenes

  Andøyas karakteristiske landemerke er det 40 meter høye, rødmalte fyret i støpejern. Dette er Norges tredje høyeste fyr, og vil du oppleve spektakulær utsikt ved din reise til Andenes, skal du bli med på en av de daglige guidede turene til toppen av fyret. Like i nærheten finner du Nordlyssenteret, hvor du lærer mer om det fantastiske naturfenomenet og nordlystets mytologi. Med Widerøe kan du også fly fra Andenes til flere steder i denne praktfulle delen av Norge. Du kan for eksempel fly til Svolvær for å oppleve Lofoten på sitt aller, aller beste. Her finner du mektige fjorder med havørn og spekkhoggere blant steile fjell. Verdt å sjekke ut er også Røst, Leknes, samt fly til Harstad eller Narvik.