In English

Business og pleasure

Selv om du reiser med jobben behøver ikke det å bety at du ikke har tid til å oppleve noe.

Husker du da du først begynte å dra på jobbreiser? Spenningen over å skulle oppleve et nytt sted eller en ny by. Så den harde realiteten da du innså at tida du var der stort sett kom til å gå med til møter. Men til tross for at tiden er knapp, så trenger ikke det å gå på bekostning av opplevelser. Her er fem ting du kan gjøre, uten å miste flyet hjem igjen.

shopping-kobenhavn
Shoppetid: Uansett hvor travelt dagen virker, er det nesten alltid tid til litt shopping

1. København er et mekka for interiørelskere. Danskene ligger i tet når det kommer til godt og praktisk design. Hva med en runde interiørshopping før du flyr hjem igjen? Du kan få med deg mye fint selv om du reiser via luften. Med kollektivtransport er det fra flyplassen maks 30 min fra godbiter som Designdelicatessen, HAY CPH og Illums Bolighus, for å nevne noe. Kommer du deg fra møtet litt før du må være på flyplassen kan du med andre ord rekke over mange interiørmessige godbiter. For ikke å snakke om noe fint til deg selv.

2. Når vi først er inne på godbiter, la oss ikke glemme en av fordelene med jobbreiser; lunsj og middager på steder du ikke har prøvd tidligere. Gode matopplevelser kan glede selv de hardeste hjerter, og norsk mat er virkelig i særklasse når det kommer til kvalitet. Benytt sjansen når du uansett skal ut for å spise til å utforske noen av stedene du ellers kanskje ikke ville besøkt.

jobblunsj
God mat: Ingenting er som et godt måltid når du er på reisefot
Sandefjord har for eksempel litt av noen matperler på menyen. Brygga 11, Geir Skeie er en av stedene absolutt verdt å dra frem sammen med SMAK Brasseri. Begge stedene har noen av landets, ja kanskje til og med verdens beste kokker. Førstnevnte drives av Geir Skeie som vant kokkenes VM, Bocuse d'OR i 2009, mens bak SMAK står en av de som coachet ham til seier og tidligere bronsevinner; Odd Ivar Solvold. Felles for begge er rene smaker skapt av lokale og sesongbaserte råvarer.

3. Få et drypp av kultur med et besøk til et av landets mange museer. Norge har virkelig et museum for alt, uansett hva du har interesse av. Munchmuseet og Vigelandmuseet i Oslo er perfekt for de kunstinteresserte. I Trondheim lokker Rockheim med norsk populærmusikk hvor interaksjon med utstillingen står sentralt. Skulle du befinne deg så langt nord som Narvik er Ofoten Museum stedet å dra, hvor byens historie presenteres gjennom bilder og film.

4. Norsk natur. Trenger vi egentlig si mer? Har du en lang lunsj eller er det litt lenge til avreise, ta en spasertur der du er og sug til deg de vakre omgivelsene. Det er ikke uten grunn turister trekker i hopetall for å oppleve Norges natur. Neste gang du er på jobbreise, ta med deg et par gode gåsko i bagasjen og se deg litt rundt der du er. Er du på besøk i Bergen anbefales en tur opp med Fløibanen. Det tar ikke mer enn fem minutter opp til toppen og det kjøres hver dag hele året. Når det kjøres helt til klokka 23 i tillegg er det ingen unnskyldning for ikke å ta turen til topps.

vakker-norsk-natur
Naturopplevelser: Vakker natur har du alltid tid til

5. Se nordlys. Det at det nærmer seg vinter og blir mørkere er ikke bare trist. Nå er det nemlig nordlystid. Er du på jobbreise i Nord-Norge er sjansene for å se de dansende lysene over himmelen enda større enn ellers. Troms ligger midt i nordlysbeltet noe som gjør det til et av de beste stedene i verden om du vil se fenomenet. Så er det mørkt og du har klarvær neste gang du er i for eksempel Harstad høst eller vinterstid, kast blikket opp mot himmelen. Et tips er å finne et sted med lite bylys for virkelig å kunne nyte fenomenet.

Hva kommer du til å ta deg tid til på neste jobbreise?