Fly Fjord Norge rundt


I Fjord Norge finner du mange av de vakreste stedene og de mest kjente turistattraksjonene Norge har å by på. Med Norge Rundt-billetten kan du enkelt besøke mange av de mange spennende attraksjonene regionen kan by på. La deg inspirere av dette turforslaget som er utarbeidet av Fjord-Norge AS, organisasjonen som kjenner denne regionen bedre enn noen andre. Så kan du selvsagt lage ditt eget program basert på hva du vil se og hvor mange dager du skal bruke. 

Vakre Bergen og sommerparadiset Hardanger

Bergen er et obligatorisk stoppested for alle som vil oppleve det beste Norge har å by på. Denne flotte byen mellom de syv fjell byr på både kultur- og naturopplevelser i rikt monn. 


For å skaffe deg en god oversikt over byen, anbefales det å ta kabelbanen opp til Fløyen eller gondolbanen opp til Ulriken. Fra disse to fjellene har man en fabelaktig utsikt mot det som av mange blir sett på som en av verdens vakreste byer, og i tillegg er dette gode startpunkt for vandring i naturen.

Tilbake i sentrum bør du ta turen innom Fisketorget innerst i Vågen. Dette er en tradisjonsrik handelsplass hvor man har solgt fisk og andre varer siden 1276, og i dag kan du nyte en velsmakende sjømatlunsj her etter en spasertur langs den minst like tradisjonsrike trehusbebyggelsen på Bryggen

Bergen er også kjent som en av Norges fremste kulturprodusenter. De fleste kjenner til komponisten Edvard Grieg, og en kort busstur utenfor Bergen kan du besøke hans hjem Troldhaugen, som er omgjort til museum. På sommeren arrangeres det daglig lunsjkonserter klokken 1300, samt større konserter søndager 1800, der fremragende pianister i museets nyoppussede kammermusikksal viser at lyden av Norge ikke er glemt. Edvard Grieg Museum er en del av KODE, kunstmuseene i Bergen. Her finner du 43 000 gjenstander fordelt på malerier, papirverk, skulpturer, installasjoner, video, objekter, møbler, kunsthåndverk og design, inkludert verk fra Edvard Munch, Nikolai Astrup og en rekke samtidskunstnere. 


Gamle kunstnere er kanskje ikke det som frister barn mest, men det finnes ikke tvil om at Bergen er et mekka også for de små. Få byer i Norge byr på så mange gøyale og spennende opplevelser for 
barna. Noe alle med barn, og egentlig også de uten barn, bør sette av tid til er Akvariet og VilVite, et populærvitenskapelig opplevelsessenter. I den faste utstillingen på vitensenteret kan du utforske over 75 ulike interaktive installasjoner og eksperimenter. Noen favoritter er å sykle 360 grader rundt i Sentrifugalskapen, lage værmelding i værstudio og få roboten til å snakke og synge. Med Bergenskortet får du enkel tilgang på disse og mange flere attraksjoner i Vestlandets hovedstad. Kortet kjøper du på turistinformasjonen i Bergen.  Finn overnattingssted i Bergen, og les mer om hva som skjer i byen når du skal dit.En smak av frukt og fjord i Hardanger


Fra Bergen kan du ta en dagstur til flotte Hardanger med "Hardangerfjorden i et nøtteskall". Du blir da tatt med på en buss- og båttur gjennom vakkert landskap med utsikt til majestetiske fjell, brølende fossefall og idylliske fruktgårder langs Norges nest lengste fjord. Få steder i verden er like vakre på strålende sommerdager som Hardanger. Dette landskapet har tiltrukket seg både turister og kunstnere gjennom alle år, og er definitivt ikke noe du vil gå glipp av på ditt besøk i Fjord Norge.

Uforglemmelige opplevelser i Sognefjorden

Fra Bergen går det direkte Widerøe-fly til Sogndal to ganger daglig i ukedagene, og ett hver dag i helgen. En kort flybusstur senere er du i Sogndal, som vil være en utrolig sjarmerende utgangspunkt for to dagers lek og moro i området rundt verdens lengste åpne fjord, den 205 kilometer lange Sognefjorden.

Sogndal ligger midt i smørøyet av Sognefjorden. Her kan du oppleve mange forskjellige aktiviteter, og for deg som liker vandring i flott natur, kajakkpadling eller klatring, er Sogndal stedet å være. Finn sted å bo i Sogndal. 


Hvis du vil se det særegne med Norge, bør du ta deg en rundtur fra Sogndal med brebussen til Nigardsbreen, en arm av Jostedalsbreen, som er den største isbreen på det europeiske fastlandet. Besøk Breheimsenteret for mer informasjon om hva du kan gjøre her.

 Kun halvannen times busstur unna Sogndal ligger bygda Flåm, som tilbyr mye av det beste Norge kan by på. Vakker natur, morsomme aktiviteter, tradisjonsrik jernbane og historiske sykkelveier, samt meget godt øl. Hva med et cruise på Nærøyfjorden, den smaleste fjorden i verden, der båten smyger seg mellom stupbratte fjell, mektige fosser og små gårder som klamrer seg til lia? Eller vil du ha litt mer fart og spenning med en guidet fjordsafari med RIB-båt på den flotte Aurlandsfjorden? Eventuelt kan du ta det stille og rolig med en behagelig kajakktur.


Nærøyfjorden

Vi anbefaler deg å ta turen på Flåmsbana, en av de vakreste jernbanestrekningene i verden. Det er ikke uten grunn at denne togturen blir regnet som en av de største og mest spektakulære turistattraksjonene vi har å by på. Fra høyfjellsstasjonen Myrdal, 865 meter over havet, kan du bytte jernbane med sykkel, og ta deg en tur på Rallarvegen, en av de mest populære sykkelturene i Norge. Når tohjulingen er trygt parkert i Flåm, bør du unne deg en lunsj med prøvesmaking av øl på det prisvinnende Ægir Bryggeri.


Flåmsbana. Mer info på visitflam.com og sognefjord.no .

Sommer i spektakulære Stavanger

Fra Sogndal flyr du via Bergen til Stavanger, som har mye unik kultur og natur å by på.
I selve bykjernen bør du ta turen innom Gamle Stavanger , som består av 173 små, hvitmalte trehus som ble oppført på slutten av 1700- og begynnelsen på 1800-tallet. I denne nostalgiske bydelen finner du også Hermetikkmuseet, som er et viktig minne om næringen som fra 1880 til 1960 var byens viktigste. På andre siden av Vågen, på Norsk Oljemuseum, presenteres det som er Stavangers viktigste næring i dag: Olje. Få et innblikk i teknologien, dimensjonene, utfordringene, slitet og spenningen som har skapt oljehovedstaden Stavanger.
Oljemuseet

Uten mat og drikke duger helten som kjent ikke, og kanskje er det behovet for å dyrke frem helter som har gjort at Stavanger er kjent for god mat og førsteklasses restauranter. Med Norges mest innholdsrike matfat, Jæren, like utenfor døren, har byen bygget opp et tilbud som får feinschmeckere til å slikke seg om munnen. Det presenteres for alvor i slutten av juli, når Norges største matfestival Gladmat kaller inn til middag. Dette er et av høydepunktene i sommersesongen, og trekker over 250 000 gjester.Det er dog ikke bare gode råvarer nærliggende Jæren har å tilby. Norges beste forhold for surfing finner du langs Jærstrendene utenfor Stavanger.


For de som er på jakt etter spektakulære naturopplevelser er en tur til Preikestolen et must. Med en utsikt som tar pusten fra deg, og utvalgt blant Lonely Planets ti mest spektakulære naturlige utkikkspunkt i verden er dette et sted som garantert vil begeistre deg. Det anbefales å kombinere fotturen med et cruise på Lysefjorden. Med avreise fra Stavanger sentrum får du en flott åtte timers sightseeing-tur i majestetiske omgivelser. For deg som ikke er så glad i vandring eller høyder, er det selvsagt også flere alternativer for båttur eller cruise med sightseeing på Lysefjorden.Ålesund - en uslåelig beliggenhet

Gå heller ikke glipp av  Ålesund . Byen har en uslåelig beliggenhet, omgitt av fjorder og fjell og vendt mot det åpne havet. Byen er en glimrende base for spennende sightseeing-turer og opplevelser i hele regionen. Kombinasjonen av alpelandskap, mektige fossefall, dype fjorder og vakker kystnatur gir deg grunnlag for noen fantastiske eventyr, både i bil, båt, kajakk, raft, helikopter, på sykkel eller til fots. For eksempel finnes det en rekke muligheter for en god kajakkopplevelse.

I tillegg er Ålesund en attraksjon i seg selv, som en av tre gjenværende byer i Europa preget av arkitektur i jugendstil. Du kan lære mer om denne historien på Jugendstilsenteret gjennom både en tidsmaskin med moderne multimedieutstillinger og mer tradisjonelle gjenstandsutstillinger. Du kan også bli med på en guidet byvandring for å se og lære mer om Ålesunds historie. Byfjellet Aksla er en annen mye besøkt attraksjon midt i sentrum for deg som vil ha en fin vandretur i naturen og oppleve en fantastisk utsikt.
Ålesund ligger, som de fleste større norske byer, ved kysten, noe som åpner for mange aktiviteter på sjøen. Du kan for eksempel bli med på en Wildlife Sea Safari i hurtiggående RIB-båt. Dette er en tur som både vil få adrenalinet til å flyte fritt, samtidig som du får noen flotte naturopplevelser, som å se Ålesund fra sjøsiden, besøke selkolonier og oppleve lundefugl og havørn på fugleøya Runde.

Og enda har Fjord Norge så uendelig mye mer å by på.  Trenger du en ekstra uke?